Všichni o ní mluví, ale jak jí opravdu podlehnout? #selflove láme rekordy na sítích, tak ji letos na Valentýna nechme zlomit i ten náš osobní. Nezáleží totiž na tom, jestli jsme zadaní, nebo nezadaní. Na konci dne jde vždycky hlavně o to, jak máme rádi sami sebe.

Ať už slavíte Valentýna, nebo První máj (neboj, Karle Hynku, nezapomněli jsme na tebe!), myslete i na sebe. Partnerky a partneři si zaslouží vědět o citech, které k nim chováte, každý den v roce, tak si zkuste letošního Valentýna tak trochu ukrást. Jak? Jednoduše!

Vyznejte lásku všem, které milujete!

Všem těm, se kterými řešíte partnerské vztahy, když si potřebujete ulevit. Kamarádům, kamarádkám, sourozencům, mámě a tátovi… té paní na úřadě, které jste se při poslední návštěvě rozbrečeli před přepážkou. Láska má mnoho podob a ne, není to klišé. Omezování svátku zamilovaných pouze na tu partnerskou je ochuzující. A co to přinese vám? Uvědomění, kolik máte ve svém životě lidí, kterým na vás opravdu záleží.

Pochvalte se!

Zkuste si napsat seznam (a ne, nemusí být dlouhý) toho, co se vám povedlo. Věcí, za které byste své partnery, kamarády a rodinu vynesli chválou až do nebes, ale u sebe jste je tak nějak přešli. Mezi chvályhodné úspěchy se počítá cokoli od vynalezení léku na covid až po zlikvidování hromady prádla nebo vyčištění kočičího záchodu. Nadužívané “think big” nahrazuje v oblasti #selflove mnohem lepší “think small”. A to je dobře, protože malý úspěch je pořád úspěch!

Odměňte se jídlem!

Láska prochází žaludkem. Tak zapomeňte na dietu z předsevzetí (jestli jste to vydrželi držet až doteď, rozhodně si to připište jako úspěch na seznam) a dopřejte si den plný jídla, které vám dělá radost. Bůček k snídani? Zmrzlina ke svačině? Proč ne! Ať už to bude fine dinning menu, nebo pytlík gumových bonbonů, udělejte si na jídlo čas. Otevřete si k němu knížku (pokud jste doma), pusťte si do sluchátek oblíbený podcast (pokud jste v práci), pozvěte si k němu večer domů své nejbližší z prvního bodu.

Kupte si to!

Všichni máme tu jednu věc… Kabát, vinyl z limitované edice, designové křeslo. Věc, kterou nutně nepotřebujeme. Nicméně stránku s e-shopem, na kterém ji prodávají, nám vyhledávač nabízí ještě dřív, než do něj zadáme první písmenko. Chodíme se na ni do téhle virtuální výlohy dívat totiž tak často, že nám vyjede jako první možnost, i když zrovna hledáme, kolik sopek je v Indonésii. Kupte si tu věc. Zasloužíte si ji! A pokud to nechcete udělat kvůli vyššímu výdaji, kupte si ji s Twistem zdarma na třetiny. Jak to funguje zjistíte tady. Nebo se mrkněte na ty nejlepší valentýnské slevy tady. A mimochodem - podle Wikipedie je vulkánů v Indonésii minimálně 500.

Nescrollujte!

Zkuste to a dejte si den, kdy se nebudete při každém závanu ticha a klidu zběsile obklopovat Potěmkinovou vesnicí sociálních sítí. Lesk filtrů virtuálního světa přináší do toho reálného nezasloužený pocit bídy a nedostatečnosti. Je důležité si připomínat (a to nejen na Valentýna), že reální jste vy, ne ta krabička, co držíte v ruce. To vy si zasloužíte srdíčko a like. A v první řadě sami od sebe.

Krásný měsíc lásky i všechny ostatní vám přeje Twisto.