Udělat z nakupování komfortní zážitek, ze kterého nebudete mít těžkou hlavu, byl odjakživa cíl Twista. Nákup na třetiny plní tenhle cíl do puntíku. Rozložení větších plateb do 3 měsíců je úžasně jednoduché, nic nestojí a ulehčí rozpočtu, který by jinak mohl náročnější nákup vyčerpat. Nakoupit tak můžete s registrací i bez ní.

Jak nakoupit na třetiny zdarma s Twisto účtem?

Nezáleží na tom, jestli máte tarif Online, Standard nebo Premium, rozložit si nákup do 3 měsíců bez poplatku může jedním proklikem každý registrovaný zákazník nebo zákaznice Twista. Jedinou podmínkou je mít splátkový limit. Při otevření Twisto appky nebo účtu na webu vidíte v přehledu 2 limity, právě z toho druhého s názvem Splátky budete čerpat, když využijete Nákup na třetiny. Jak se od sebe měsíční a splátkový limit liší, jak spolu souvisí a jak je chytře využívat, se dozvíte tady.

Jak mám nakoupit, když chci platit na 3 splátky?

Ve své Twisto appce/účtu se proklikněte do sekce Na nákupy. Tam si vyberte e-shop, na kterém chcete nakupovat, proklikněte se do něj a nakupujte jako obvykle. Pak na něm zaplaťte Twisto kartou (klidně i virtuální nebo jednorázovkou) nebo Twisto Pay. Tuto transakci si pak můžete rozložit do 3 měsíců bez poplatku. Nezapomeňte na dvě podmínky: platba musí být vyšší než 1 500 Kč a nákup už musí být zaúčtován (to trvá většinou jeden den), jinak se možnost rozložení ani neukáže.

A pak už jen stačí najít si nákup pod záložkou “výdaje” nebo v “přehledu”, kliknout na něj a vybrat si rozložení na třetiny nebo rozložení do splátek. Splátky na 3 měsíce jsou zdarma.

Jak platím?

První třetinu zaplatíte s prvním vyúčtováním, další dvě postupně v následujících dvou měsících. Nemusíte si to nijak hlídat. Každá ze dvou zbývajících splátek se vám postupně objeví v přehledu vašich plateb, odečte se z měsíčního limitu, a vy ji opět zaplatíte společně s vyúčtováním.

Co když se rozhodnu rozložit si platbu později?

Pro rozložení na třetiny se můžete rozhodnout klidně i několik dnů nebo týdnů po nákupu. A to dokonce i poté, co vám přijde vyúčtování. Dokud vyúčtování nezaplatíte, nákup si můžete zdarma rozložit. Samozřejmě jen v tom případě, že jste nakoupili proklikem do e-shopu přes appku nebo webovou aplikaci.

Pokud jste nakoupili bez prokliku přes Twisto appku/web, můžete si platbu nad 1 500 Kč rozložit za poplatek. A to až do 12 měsíců. Jednoduchý návod včetně toho, kolik zaplatíte navíc, si můžete přečíst tady.

Jak nakoupit na třetiny zdarma bez registrace?

Zákazníci, kteří nemají Twisto účet, si můžou platbu svého nákupu rozložit na třetiny zdarma přímo na stránkách e-shopu, který tuto platební vychytávku společně s Twistem nabízí. Jdete na stránky e-shopu, nakupíte jako obvykle a při výběru platby si zvolíte “Twisto-nákup na třetiny”. Seznam e-shopů s Nákupem na třetiny přímo v košíku najdete tady.

Jak vrátím zboží koupené pomocí Nákupu na třetiny?

Zboží můžete vrátit stejně jako jakékoli jiné zboží. Když nejste se svým nákupem spokojeni, můžete ho poslat celý nebo část zpátky podle pravidel daného e-shopu. Nevadí, že už jste za něj část zaplatili. Jakmile obchodník upraví nebo stornuje fakturu, domluvíme se s ním na vrácení platby. Rozhodně si však vždy uschovejte potvrzení o odeslání zásilky, které nám pro jistotu pošlete na náš e-mail dotaz@twisto.cz. Všechny odpovědi na otázky spojené s vrácením zboží si můžete přečíst tady.

Co když nestihnu zaplatit jednu z plateb?

Stát se to může, ale je fajn to dát co nejdřív do pořádku. Splátku proto zaplaťte okamžitě, jakmile si to uvědomíte. Zároveň nám napište, že už jste to napravili a pošlete potvrzení o zaplacení. Každé zpoždění platby může negativně ovlivnit vaši možnost využívat Nákup na třetiny i v budoucnu.

Co když se mi nestrhla z účtu splátka?

Pokud máte nastavené automatické strhávání jednotlivých splátek a platba vám z účtu neodešla, je možné, že jste neměl/a dostatečný zůstatek na účtu. Častým důvodem je i zablokovaná karta. Zkontrolujte prosím obě možnosti a platbu pošlete tak, že ji sami přímo zadáte. Podklady k platbě najdete ve svém profilu na webu nebo v appce vždy u dané splátky. Samozřejmě jsme vám je zaslali také e-mailem. Pokud se vám je nepodaří dohledat, napište nám a my vám je rádi znovu pošleme.

Proč nakupovat na třetiny bez poplatku?

Jednoduše proto, že se to vyplatí. Chceme, aby nakupování pro naše zákazníky a zákaznice představovalo jednoduchý proces, ze kterého budou mít jen a jen dobrý pocit. Nakupovat na třetiny je jednou z cest, jak se nenechat překvapit většími výdaji a mít svoje měsíční cashflow pod kontrolou.

Nákupům zdar!