Twisto limit + Splátkový limit + Maximální měsíční splátka + Jednorázová karta dávají dohromady finanční nástroj, který vám pomůže lépe ohlídat vaše finance. Díky splátkovému limitu si například můžete uvolnit svůj Twisto limit. A díky maximální měsíční splátce se nepustíte do finančního dobrodružství, které by mohlo být nad vaše síly. Pojďte se blíž podívat na to, jak vám Twisto pomáhá mít rozpočet pod kontrolou.

Co je Twisto limit?

Limit je to první, co od nás každý zákazník a zákaznice k Twisto účtu dostane. Jde o peníze, které má na svoje nákupy k dispozici a částka platí pro celý měsíc. Ve chvíli, kdy zákazník na začátku dalšího měsíce zaplatí své vyúčtování, Twisto limit se znovu automaticky obnoví.

Výši Twisto limitu vyhodnocuje náš scoringový systém podle údajů, které nám jednotliví klienti poskytnou během registrace. Pokud s jeho výší nejste spokojeni, můžete snadno požádat o zvýšení v Twisto appce. Pod záložkou “Více” najdete sekci “Moje limity” a tam stačí kliknout na “Získejte vyšší limit”. Na webu najdete žádost o zvýšení ve svém účtu po kliknutí na své jméno vpravo na hoře. Vyberte možnost “Moje limity” a už nás můžete kontaktovat. Ale pozor, pokud máte nový účet, o zvýšení můžete požádat až po 4 měsících od registrace.

Co ještě umí Twisto limit?

Máme zkušenost, že naše zákazníky učí hospodařit, a to docela jednoduše. V Přehledu vždycky vidíte, kolik peněz vám z vašeho Twisto limitu ještě zbývá. Když máte tuhle částku každý den na očích, jasně vidíte, na čem jste. Navíc, díky naší automatické kategorizaci plateb si lehce uděláte přehled, v jaké kategorii případně ubrat a na čem ušetřit.

Co je Splátkový limit?

Splátkový limit není totožný s Twisto limitem. Nejde o stejné peníze, ale do jisté míry můžeme oba limity považovat za spojené nádoby. Peníze mezi oběma limity se totiž můžou přelévat a vzájemně se ovlivňovat. Ale pojďme pěkně popořádku. Splátkový limit představuje objem peněz, jež můžete použít na platby, které pak rozložíte do splátek (ať přes sekci Na nákupy, kde to je zdarma, nebo přes klasické Twisto Splátky). Každá transakce, kterou si takto rozložíte, se promítne = odečte z vašeho Splátkového limitu. Maximální limit vaší transakce ale určuje Twisto limit, ne ten Splátkový. Jak vysoké jsou vaše limity, zjistíte v sekci "Více".

Jak se Twisto a Splátkový limit ovlivňují?

Splátkový limit představuje pomyslný finanční polštář (a proto může být vyšší než Twisto limit). Ve chvíli, kdy vyčerpáte svůj Twisto limit, lze si platby nad 1500 Kč rozložit do splátek. Tím si uvolníte svůj Twisto limit, přičemž se celá částka rozložené platby odepíše ze Splátkového limitu.

Jednoduchý příklad: Představme si modelovou situaci, kdy má někdo Twisto limit 12 000 a Splátkový limit 15 000 Kč. Udělá velký nákup za celou částku svého Twisto limitu. Na první pohled to znamená, že si svoje prostředky na celý měsíc vyčerpal. Ale pozor! Když si platbu za 12 000 Kč rozloží do 3 měsíců po 4 000 Kč, okamžitě mu Twisto limit znovu vyskočí na 8 000 Kč – v aktuálním měsíci se totiž platí jen jedna splátka. Celá částka 12 000 Kč se odepíše ze Splátkového limitu, ve kterém pak zbydou 3 000 Kč na případnou další platbu, kterou by chtěl rozesplátkovat, a tak si případně znovu uvolnil svůj Twisto limit. Podtrženo sečteno, Splátkový limit může být vyšší (a hodí se to) než Twisto limit. Platí, že jednotlivá platba je omezena Twisto limitem, nicméně Splátkový limit lze použít opakovaně.

Jak si dál uvolnit Twisto limit?

Další způsob představuje uhrazení některých položek ještě před měsíčním vyúčtování. Stačí jen kliknout na detail platby v sekci Přehled a vybrat si způsob, jak ji uhradit. Twisto limit tím navýšíte téměř okamžitě.

Co je Maximální měsíční splátka?

Každému našemu zákazníkovi jsme nastavili Maximální měsíční splátku, abychom ho tak ochránili před nepřiměřeně vysokými splátkami, které by byly nad jeho síly. Maximální měsíční splátka představuje součet všech splátek, které můžete mít v daném měsíci aktivní. Pokud je tedy vaše Maximální měsíční splátka například 3 000 Kč, celková suma všech vašich splátek se musí vejít do této výše. Můžete mít například šest splátek v hodnotě 500 Kč. Do této částky se započítávají všechny splátky provedené přes Twisto Splátky nebo zaplacené a následně rozložené prostřednictvím Jednorázové virtuální karty do splátek. Odložení splatnosti vyúčtování v Maximální měsíční splátce započítáno není.

Důležité je myslet na to, že měsíční splátku už nelze odložit, musí být zaplacená v plné výši v řádném termínu, tj. nejpozději s měsíčním vyúčtováním.

Jednoduchý příklad: Vaše maximální měsíční splátka je 3 000 Kč. Uděláte nákup za 6 000 Kč a rozhodnete se rozložit si ho na třetiny po 2 000 Kč. Z maximální měsíční splátky se vám odečte 2 000 Kč. To znamená, že ještě ten samý měsíc můžete nějaký svůj další nákup rozložit tak, aby další splátka byla maximálně 1 000 Kč.

Kde najdu výši své Maximální měsíční splátky?

V Twisto appce ji najdete v sekci Více a v položce Moje limity. V Twisto účtu na webu ji najdete v pravém horním rohu pod svým jménem v nabídce Moje limity.

Co je to Jednorázová karta?

Nakupovat jednorázovou kartou je fajn ve chvíli, kdy plánujete dopředu velký výdaj.

Jednoduchý příklad: Pokud si chcete koupit nový telefon za 30 000 Kč, připravíte si dopředu jednorázovou kartu právě na tuto částku a také si rovnou zvolíte, v kolika splátkách chcete nákup zaplatit - třeba ve 3. A pak prostě jenorázovkou zaplatíte. Z vašeho Twisto limitu se odečte jen první splátka - 10 000 Kč a ze splátkového limitu se odečte celková částka nákupu - 30 000 Kč.

Kde najdu jednorázovou kartu?

Jednorázovou kartu si snadno vytvoříte tak, že v Twisto appce v záložce “Více” zvolíte “Nákupy na splátky”. Pak už tlačítko pro růžovou jednorázovou kartu hned uvidíte a můžete si ji vytvořit. Kartu, která je zdarma dostupná ve všech tarifech, si můžete přidat i do Google/Apple Pay. A nezapomínejte! Pro placení na internetu je super bezpečná, protože po zaplacení zanikne a zmizí.