Je výrazná. Je moderní. Je bezpečná. Chtěli jsme napsat, že má všech 5 P, ale pak jsme si uvědomili, že toho má ještě o dost víc. Přečti si o naší nové Twisto kartě, která nám dělá radost. Doufáme, že v tom jsi s námi za jedno.

Dala nám zabrat😅

Malá statistika:

1,5 roku – tak dlouho jsme ji připravovali

8 barev – do finále se dostalo osm barev. Nakonec jsme zvolili žlutou a zelenou.

63 návrhů – to, co držíš v ruce (nebo máš v peněžence) je 63. návrh. Pořád bylo co ladit a náš Head of Design Radek Kratochvíl TU kartu párkrát nemohl ani vidět.

Je bezpečná

A je to vidět na první pohled. Na přední straně karty totiž nenajdeš její číslo. A když ho nenajdeš ty, nenajde ho ani ten, kdo by chtěl kartu zneužít. Informace ke kartě najdeš na její rubové straně. Nicméně tam chybí CVC kód, který máš ve své Twisto appce, což představuje další krok k tomu, aby byl tvůj Twisto účet v suchu. Na kartě si můžeš nastavit svůj osobní PIN. Zvládneš to v Twisto účtu nebo appce. A jen připomínáme – kartu lze na jedno kliknutí v appce zablokovat, ale i odblokovat (moc dobře víme, že se “ztracená” karta občas někde najde).

Je moderní

Možná sis všiml/a malého vykrojení na jedné straně karty. Jde o malý detail, který může udělat hodně práce. Nevidomí nebo slabozrací podle tohoto “blind notch” poznají, kterou stranou patří karta do platebního terminálu. V Twistu si na přístupnosti nevidomým hodně zakládáme a tohle je další důležitá drobnost, kterou jim ulehčíme život.

Jestli se ti zdá platební čip na kartě menší, než je obvyklé, máš skvělý pozorovací talent a taky pravdu. Na základě naší domluvy s Mastercard jsme si mohli dovolit čip zmenšit. Stejně tak magnetický proužek není černý, ale stříbrný. Takhle je totiž odolnější.

Na přední stranu si karty si můžeš zvolit svoji vlastní přezdívku. Jak jsme si už všimli na sociálních sítích, naši zákazníci mají skutečně velkou fantazii ☺️. Anebo můžeš nechat kartu bez přezdívky, úplně čistou.

Je výrazná

Možná tě zarazí, že karta měla být původně bílá. Chtěli jsme totiž co nejvíc minimalistický design. Když jsme se ale na kartu v bílém provedení dívali, přišlo nám, že postrádá “wow efekt”, a rozhodli jsme se pro barvy. Na výběr jich bylo opravdu hodně, na konec jsme ale byli pro neonové provedení, takže se nám výběr smrskl na 8 a z těch jsme vybrali finální dvě. Barvy jsme si u výrobce sami namíchali a docela dlouho ladili nápis "twisto". Jeho 3D efekt měl také 10 variant – tak dlouho jsme si hráli s parciálním lakem a jeho vrstvami. Přezdívku pak na hotovou kartu píše laser. A pozor, karta pod UV světlem svítí. (Doufáme, že se ti tahle informace na chvilku postará o zábavu☺️)

Wirecard, Marqeta & spol.

Karta se ti dostala do ruky (nejspíš) během dynamické situace, kdy na pár dní přestaly fungovat bílé Twisto karty dodávané firmou Wirecard (jak se ocitla v problémech si můžeš přečíst třeba tady). To urychlilo přípravu a vydání těchto barevných karet, na kterých jsme pracovali už měsíce a chtěli jsme je uvést s plnou parádou až v průběhu léta. Okolnosti nás přinutily tohle rozhodnutí přehodnotit a teď jsme fakt rádi, že máš novou kartu u sebe (i když náš Head of Design Radek tomu pořád nemůže uvěřit). Tyhle karty si vydáváme sami, bez Wirecardu. Karetní operace nám pro ně zpracovává americká společnost Marqeta.

Tak ať ti tvoje nová karta dobře slouží!

PS: Pokud ještě nemáš svoji novou nepřehlédnutelnou kartu, objednáš si ji ve svém Twisto účtu nebo appce. K objednání potřebuješ mít aktivovanou virtuální kartu, což je úplná hračka. Pořízení obou karet je zdarma.