Twisto poráží stereotypy fintechových firem. Na polském a českém trhu pracuje ve firmě dohromady 42 % žen a v managementu tvoří ženy dokonce skoro polovinu – 44 %. Zeptali jsme se některých, proč pracují právě v Twistu, co je v práci motivuje a jaký kolektiv je podle nich ideální.

Olga Pawlowicz, Tech Leader

Čemu se v Twistu věnuješ a jaká byla tvoje profesní cesta k současné pozici?

Do Twisto jsem nastoupila jako Backend Developer v oddělení Integrace platební brány a v současné době jsem Tech Lead pro jeden z týmů v tomto oddělení. Přes 6 let pracuji jako programátorka, vystudovala jsem informatiku. Moje práce je super pro každého, kdo se rád učí – nové technologie, nové verze knihoven, různé styly a přístupy k řešení problémů. Někdy je těžké s tím vším držet krok, ale lidé kolem mne jsou velmi motivující.

Co se ti líbí na práci v Twistu?

Otevření lidé a práce na dálku. Zní to jako oxymóron, ale při 100% práci na dálku je tato otevřenost mnohem důležitější než v kanceláři. Na chodbě se nedá s nikým mluvit, o jakoukoliv pomoc musíte otevřeně požádat. V Twisto se snaží pomoci i lidé, kteří se nikdy neviděli tváří v tvář.

V čem se podle tebe ženy a muži liší v pracovním procesu?

Každý přináší do týmu něco jiného a neměli bychom dbát na pohlaví, ale spíše na dovednosti a přístupu k týmové práci. Mnoho stereotypů říká, že ženy jsou otevřenější a muži jsou lepší v technických úkolech. Osobně tyhle stereotypy považuji za škodlivé, každý může a vlastně by i měl zlepšovat své technické i komunikační dovednosti.

Věra Abrahámová, Head of People & Culture, Česko a Polsko

Čemu se v Twistu věnuješ a jaká byla tvoje profesní cesta k současné pozici?

V Twistu vedu oddělení HR (dneska říkáme People&Culture), které se napříč všemi trhy (te'd hlavně Česko a Polsko) stará o podporu manažerů při řízení jejich týmů. Ještě při studiu informatiky na VŠE jsem se dostala do HR týmu jedné z poradenských firem “Velké čtyřky” a následně  dalších více než 20 let v oblasti řízení lidských zdrojů zůstala. Nikdy jsem nelitovala. Byla to super volba. Během té doby jsem vyzkoušela private equity i korporace. Vzhledem k mému vzdělání byly všechny firmy z oboru IT/ Telco  či finance.

Co se ti líbí na práci v Twistu?

V Twistu jsem kvůli Twisťákům. Lidé v Twistu jsou neuvěřitelně chytří, naspeedovaní, nastavení k dobrodružstvím i novým zážitkům a zkušenostem. V podstatě každý je ochoten pomoct a obecně tu jsou vysoko nastavené standardy spolupráce i morálních hodnot obecně. Respekt k sobě samým, k sobě navzájem, klientům, třetím stranám… to mě v Twistu ohromně baví.

Startup, nebo korporát? A proč?

Všechno na světě má výhody i nevýhody. To platí i pro korporace či startupy. Ale to důležité a rozhodující představují lidé a kultura uvnitř firmy. V Twistu pracuji  opravdu moc ráda. To ale neznamená, že by se mi nutně  líbilo v jakémkoliv  startupu. A opačně – stejně tak si dovedu představit svoje působení v nějaké korporaci.

V čem se podle tebe ženy a muži liší v pracovním procesu?

Nemám moc ráda takové to škatulkování – ženy dělají tohle a jsou takové a muži zase něco jiného a jsou makoví. Obecně jsem zastáncem rovného přístupu, zacházení i rovných příležitostí pro každého člověka.

Čemu se v Twisto věnujete a jaká byla vaše profesní cesta k vaší současné pozici?

V Twistu se zabývám oblastí práva a compliance na polském trhu. Při budování kariéry se mi naskytla úžasná příležitost pracovat a učit se i v mezinárodním prostředí (Estonsko, Finsko, Španělsko) a to mi pomohlo nejvíc.

Co se ti líbí na práci v Twistu?

Na práci v Twistu se mi líbí prostor pro rozvoj, velká rozhodovací autonomie a důvěra, které jako manažerka mám.

Startup, nebo korporát? A proč?

Řídím se především hodnotami, které v organizaci převládají, tedy respektem, důvěrou a perspektivou dalšího rozvoje. Podle mě už neexistuje černobílý scénář, ve kterém je startup málo formální a korporace přeregulovaná.

V čem se podle tebe ženy a muži liší v pracovním procesu?

Bez ohledu na pohlaví a společensky akceptované kánony chování každý z nás přináší do spolupráce jiné hodnoty. Právě diverzifikace našich osobností, životních zkušeností, vášní a emoční inteligence vytváří jedinečnou rozmanitost komunity, v rámci které sledujeme stanovené cíle. Čím rozmanitější prostředí, tím více se od sebe můžeme učit a zvyšovat tak efektivitu a kvalitu naší práce.

Bára Davidová, Head of Customer Care, Česko a Polsko

Co dělám v Twistu a jaká byla moje kariérní cesta k mé stávající pozici?

V Twisto pracuji na pozici Head of Customer Care pro polský a český trh. Zároveň pak pomáhám s projekty jiné regiony Zipu, nastavuji procesy a systémy.

Co se týče mé kariérní cesty je vlastně celou dobou spojena se zákaznickou péčí. Měla jsem možnost projít snad všechny pozice - od customer care specialisty (komunikace se zákazníky na příchozí i odchozí lince), team leadera až po supervizora pro externí call centrum. Byla jsem zodpovědná za projekty, řízení změn i za zavádění nového digitálního kanálu. Tehdy jsem měla poprvé možnost ve velkém spolupracovat s kolegy z jiných trhů, například z Velké Británie, Polska nebo Rumunska.

Co mě na práci v Twistu baví?

Rozhodně je to dynamika firmy a obsah mé práce. Taky se mi líbí možnost spolupracovat s lidmi, které jejich práce baví, a být u toho, když společnost roste a rozvíjí se.

Startup, nebo korporát? A proč?

Věřím, že každému může vyhovovat něco jiného. U mě aktuálně startup, a to právě s ohledem na dynamiku, rychlost, nové možnosti, rozšiřování obzorů, možnost ovlivňovat věci i možnost úzké spolupráce všech kolegů a oddělení.

V čem se podle tebe ženy a muži liší v pracovním procesu?

Měla jsem možnost pracovat jak v čistě ženském, tak v čistě mužského kolektivu a prostě nejlíp fungují ty smíšené.