Její platnost trvá jen na chvilku, přesto dokáže velké věci. Díky jednorázové kartě na splátky můžeš s Twistem nakupovat ve velkém a platit postupně. Přitom tě to nemusí stát ani korunu navíc.

Jak si pořídím jednorázovou kartu?

Jednorázová karta na splátky na tebe vykoukne, když půjdeš do sekce Více a klikneš na odkaz Nákupy na splátky. Uvidíš tam svůj aktuální splátkový limit (do jeho výše můžeš s kartou nakupovat) a také banner s nabídkou jednorázové karty. Stačí kliknout na odkaz Vytvořit kartu a můžeš si ji rovnou připravit k nakupování. Jednorázová karta má omezenou platnost – 30 dní. Pak ti z Twisto účtu sama zmizí. A proč má omezenou platnost? Abys sis mohl/a pokaždé nastavit takové podmínky nákupu, které ti zrovna vyhovují.

Jak připravím kartu k nákupu?

Proces vytváření jednorázové karty tě celou přípravou provede. Dopředu si zvolíš, za kolik budeš nakupovat a na jak dlouho si chceš svoji platbu rozložit. Ihned také uvidíš, kolik tě rozložení platby bude stát. Pokud nakonec nakoupíš za menší obnos peněz, nic se neděje, platba a její rozložení se automaticky přepočítá. PIN karty si volíš sám/sama.

Jednorázovou kartu na splátky si můžeš přidat do Google Pay/Apple Pay, i když máš tarif Online. Platíš s ní jako s jakoukoli jinou kartou, tedy buď mobilem nebo na e-shopech zadáš její platební údaje. Ty najdeš ve své Twisto appce nebo účtu.

Jak si rozložím nákup s 0% navýšením?

Jednoduše, pomocí Nákupu na třetiny. Když si zvolíš rozložení platby na 3 měsíce, sice v appce uvidíš poplatek, ten se ale nezapočítá, když budeš platit přes sekci Nákup na třetiny. To znamená, že se proklikneš do obchodu přes sekci Nákup na třetiny, vybereš si e-shop, na kterém chceš nakupovat, a platba se po nákupu automaticky rozloží na třetiny. V tomto případě je rozložení zdarma.

Jak se transakce jednorázovou kartou zobrazí v účtu?

Jednorázová karta na splátky používá, na rozdíl od jiných vychytávek, jiné cashflow. Zatímco běžné nákupy se vždy odečítají z tvého hlavního limitu pro platby, platba jednorázovou kartou se odečítá z tvého splátkového limitu a na hlavním limitu se projeví jen první splátka.

Příklad? Rádi popíšeme.

Představ si, že si chceš pořídit třeba nový mobil, který stojí 30 000 Kč. Na tvém měsíčním limitu už ale zbývá jen 20 000 Kč (celkově máš k dispozici 25 000 Kč). V době před jednorázovou kartou by takový nákup nebyl s Twistem možný – tvůj měsíční limit by na platbu nestačil. Dnes je to ale jinak. Jednorázová karta totiž čerpá peníze primárně ze splátkového limitu, který bývá (většinou) vyšší než ten hlavní. V našem příkladu je splátkový limit 40 000 Kč. Když si zvolíš, že si chceš platbu za mobil rozložit do 3 měsíců, odečte se ti z hlavního limitu první splátka, tedy 10 000 Kč. To znamená, že na svém hlavním limitu budeš mít 10 000 Kč (odečte se z něj první splátka) a na svém splátkovém limitu 10 000 Kč (všechny nákupy na splátky se odečítají z něj). A protože si mobil pořídíš přes Twisto sekci Na nákupy, nebude tě rozložení platby stát ani korunu.

Nákupy jednorázovou kartou tak mají několik výhod:

  • Můžeš nakupovat za víc
  • Plně využíváš, co u Twista máš
  • Všechno máš pod kontrolou

Tak hurá na nákupy!