Poslední květnový týden 2021 obletěla média zpráva, která v českém prostředí nebývá zas tak obvyklá – český startup kupuje světový jednorožec, tedy firma s hodnotou více než 3 miliard amerických dolarů. Konečný kontrakt by se měl podepsat v posledním čtvrtletí roku 2021. Co všechno se změní?

Proč Zip?

Možná jsi o Zipu slyšel/a už před pár měsíci, když jsme oznamovali, že patří mezi naše nové investory. Ve světě financí šlo o první oficiální rande. Oznámení o koupi pak můžeme přirovnat k oficiálnímu zasnoubení a podepsání transakce pak svatební smlouvou. A co je Zip? Australský poskytovatel stejných služeb jako Twisto, tedy Buy Now Pay Later = Nakupuj teď, plať později. Dnes už je Zip globálním lídrem v digitálním finančním a platebním odvětví s obchodními aktivitami v Austrálii, Novém Zélandu, Jihoafrické republice, Spojeném království a USA. Ve stejné době, kdy oznámil vstup do Twista, zveřejnil také stejný postup v Saudské Arábie, kde kupuje tamní startup Spotii. CEO Twista Michal Šmída se s lidmi ze Zipu potkává už docela dlouho a říká, že nás kromě stejného produktu spojuje i firemní kultura. Těšíme se.

Co přinese spojení Zip&Twisto zákazníkům?

Teď rozhodně žádné změny. CEO Michal Šmída zůstává na své pozici, stejně jako ostatní členové týmu. Naopak nás bude ještě víc (tady se můžeš podívat, koho zrovna hledáme). A samozřejmě přibydou další Twisto produkty/vychytávky. Už brzy se o nich dozvíš.

Co nás (společně) čeká?

Nová kapitola Twista, která v mnohém přesáhne české (i polské) hranice. Díky spojení s globálním hráčem a znalostem, které díky svému celosvětovému působení načerpal, budeme ještě lepší. A to především pro tebe, protože Twisto jsou hlavně jeho klienti a klientky. Děkujeme moc!