Je to venku. Kapitán Galaxy odletěl prozkoumávat zase jiný kousek vesmíru a do tvého monitoru přilétlo zbrusu nové video s novými Twisto hrdiny. Přečti si, jak jsme nový spot točili.

Byl to asi jeden ze tří dnů, kdy na jaře v roce 2021 svítilo sluníčko a nepršelo. A my tenhle den strávili v potemnělé hale v pražských Chrášťanech, aby tu vzniklo video, které jen tak nepřehlédneš. Sešli se tu herci, celá filmová produkce i pár našich maličkostí z Twista.

Úkol zněl jasně: za jeden den natočit několik scén, ve kterých si naši hrdinové pořídí to, po čem touží, a to Twistem. Každá postava má svoji barvu a barevné pozadí (uvidíš ve spotu tady).

Režisér Alan Šubert každého poctivě instruoval: nejdřív se tvař smutně nebo toužebně, pak přijde překvapení a potom radost.

Malému Josífkovi (který na natáčení přijel až z Českého Krumlova) pomáhala jeho herecká maminka Hanka Kusnjerová. Mimochodem hlas, který ve výsledném spotu slyšíš, patří právě jí.

Každý produkt měl svoji jedinečnou točnu (= plošina, která se otáčí směrem a rychlostí, jaké štáb zrovna potřebuje). Díky ní to ve výsledném spotu točí jakoby byla poháněna neviditelnou silou.

Vždycky se říká, že nejhorší je natáčení se psem nebo dětmi. Na tomhle natáčení jsme ale strávili nejvíc času natáčením ruky, která drží telefon. Naši hand modelové (produkční, fotograf a autorka tohoto textu) cítili křeč v dlani ještě druhý den.

Na závěr tohoto perného dne přišel hřeb večera, vlastně přišla. Cookie. Naše hrdinka. Teprve rok a čtvrt stará fenka, čistokrevná kříženka, udělala všechno, co nám na očích viděla. To jsme pak fakt zírali. Za odměnu dostala asi čtvrt kilo psích piškotů.

Doufáme, že se ti naše nové video líbí.