Peněženky můžete odnést do sběru, plaťte mobilem. Po iPhonech se dočkali i majitelé Android telefonů. Čti, jak na Google Pay u Twista.

Nemáme pro tebe jen jednu novinku, ale rovnou dvě. S Google Pay si totiž obstaráš i virtuální kartu, respektive si Google Pay pořídíš právě přes ni.

Jak na to?

Protože Google Pay zjednodušuje platby, i jeho pořízení je dost jednoduché. Přesto se nejdřív ujisti, že máš všechno, co potřebuješ. Měl by to být telefon s Android operačním systémem 5 a vyšší, měl by mít technologii NFC (právě tahle technologie umožňuje bezkontaktní platby. Zda, ji máš, zjistíš v systémovém nastavení) a Google Pay appku. Doporučujeme pořídit i Twisto appku, je to pak všechno jednodušší (nejen pořízení Google Pay, ale platby obecně).
Když je vše na svém místě, objednej si v Twisto účtu v sekci Karta naši virtuální kartu. Okamžitě ti v účtu přistane. Po aktivaci si ji jedním klinkutím přidáš ke Google Pay. Je to jednoduché a rychlé a tvoje platby díky tomu budou o dost bezpečnější.

Platit mobilem přes Twisto je 3x bezpečnější než kartou

Během nahrání platební karty do mobilu se platební karta takzvaně “tokenizuje”. To znamená, že během přidání platební karty do aplikace Google Pay vznikne unikátní digitální obraz karty, kterému se říká právě token. Mobil pak platí tímto digitálním otiskem. Původní číslo karty se během úhrady vůbec nepoužívá, proto ho nikdo nemůže zneužít. K tvému Twisto účtu se prostě není jak dostat. Token je určený jen k placení. Ale tím bezpečnostní opatření nekončí.

Plať skenem oční duhovky

Každý telefon má svoje vlastní nastavení bezpečnosti, kterým lze používání Google Pay v mobilu ošetřit. Podle typu telefonu to může být PIN, gesto, heslo, otisk prstu nebo skenování oční duhovky. Takže pokud se ti mobil ztratí nebo ho (nedej bože) někdo ukradne, nemusíš se bát, že s ním bude moct i nakupovat.

Ještě větší bezpečí? Twisto.

Jestli chceš mít úplnou jistotu bezpečí, není nic jednoduššího než platit kartou, na které neleží tvoje peníze. A to umí právě Twisto. Tak budou tvoje vlastní finance ošetřeny třikrát.

Proč tak dlouho?

Google Pay přichází u Twista rok po Apple Pay. Rozhodně jsme nechtěli nic schválně zdržovat. Ale celé Twisto přechází na nového vydavatele karet, což je zdlouhavý a náročný proces, který je už téměř za námi. Takže se už brzy můžeš těšit na další novinky.