Termín Digital First znamená, že Twisto svým zákazníkům nejdřív poskytne virtuální a teprve po objednání plastovou platební kartu. Proč? Je to jednodušší a šetrnější. Nejen pro zákazníky, ale třeba i pro životní prostředí. Přečti si, jak.

V Evropě jsou přes 50 let a už jim zvoní hrana. Pět gramů plastu v podobě platební karty postupně nebude vůbec potřeba. Zákazníci si to sami vyzkouší u Twista. Všichni noví klienti, kteří si zvolí tarif Standard nebo Premium, po schválení registrace dostanou virtuální kartu, se kterou budou moci okamžitě platit online na e-shopech. Android uživatelé si ji můžou přidat ke Google Pay, a tak s ní budou moci vyrazit i do obchodů (iOS uživatelé si na přidání "virtuálky" do Apple Pay budou muset ještě chvilku počkat). Plastovou kartu tak skutečně nebudou ve většině případů potřebovat, protože – i kvůli současné pandemii – spousta obchodů dává přednost bezkontaktním platbám.

“V digitální době, kdy mobilní telefon máme takřka přilepený k ruce, některé věci  jednoduše přestávají dávat smysl,” říká Michal Šmída, CEO Twista.

A právě proto, že virtuální karta bude od května u Twista první volbou, získali jsme od firmy Mastercard certifikaci Digital First. Patříme mezi vůbec první firmy na světě. A máme z toho náležitou radost.

Bezhotovostní platby jsou snadné, rychlé a hlavně bezpečné. V době, kdy 85 procent Čechů vlastní chytrý mobilní telefon a pětina jím běžně platí své nákupy, je posun směrem k virtuálním platebním kartám logickým krokem. Jsme rádi, že ji budou moci jako první využít klienti Twista, které patří mezi průkopníky moderních způsobů placení ve střední Evropě,“ říká Michal Čarný, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku a Slovensko.

Díky tomu, že všechny potřebné údaje ponese virtuální karta, ta plastová už bude moct být úplně čistá. Hodit se bude zákazníkům s iOS zařízením (zatím) i těm, kteří nakupují v obchodech, kde nelze platit bezkontaktně. Jak ale v Twistu věříme, bude to jen otázka času, kdy nebude potřeba vůbec. Protože nejšetrnější karta je ta, která vůbec nevznikne.
Více o virtuální kartě tady.