Už je to pár týdnů, kdy v tom všichni jedeme spolu. Pandemie a nouzový stav se dotkly nás všech. V Twistu jsme se rozhodli pomoci těm nejpotřebnějším.

Dobrý skutek na pár kliknutí

Pomoct se dalo zvládnout za pár chvil. V Twisto účtu v sekci Přehled visel banner s informacemi o projektu Nenechme seniory v izolaci, darujme jim radost do života, na který bylo možné přispět jakoukoliv částku. Projekt jsme vybrali společně s Nadací Via a běžel přes její dárcovskou platformu Darujme.cz.
“Chtěli jsme podpořit někoho, kdo pomáhá dlouhodobě a umí to efektivně a cíleně. Proto jsme se spojili s Nadací Via,” říká Pavel Prucek, produktový manažer Twista.

Podpořili jsme seniory  

“Společně s Nadací Via jsme zjišťovali, kdo teď podporu potřebuje nejvíc. Nakonec jsme se shodli na pomoci právě seniorům, kteří jsou v současné době nejohroženější skupinou,” popisuje Pavel Prucek.
Pomoc šla do Domova Sue Ryder v pražské Michli, v němž je v současné chvíli úplně jiný režim než obvykle. Nekonají se tu žádné společné akce (ani společné obědy či večeře), rehabilitace a další program musí probíhat pouze individuálně. Pro obyvatele domova i jeho personál je tak všechno mnohem složitější. Díky dobrému skutku přes Twisto si lidé z Domova Sue Ryder budou opatřili ochranné pomůcky a dezinfekci a také prostředky, díky kterým budou moci se svými nejbližšími komunikovat alespoň online.  
Sue Ryder existuje v České republice už od roku 1998. Možná znáš jejich bazary rozeseté po Praze, kde lze darovat, ale i nakupovat opravdu pěkné věci. Výtěžek z prodeje jde vždy na podporu seniorů. Tahle pomoc má dlouhou tradici, konkrétně tahle pro seniory byla založena v druhé polovině 20. století ve Velké Británii lady Sue Ryder.

Bylo nás 407

Sbírka běžela dva týdny, během kterých 407 z nás přispělo dohromady 84 472 Kč. Twisto tuhle částku doplní na rovných 100 000 korun. A protože z dobrých skutků máme všichni moc dobrý pocit, nezůstaneme jen u této sbírky. Vždycky se najde někdo, kdo naši pomoc potřebuje. 💜