Ve chvíli, kdy se šéfredaktorka Vogue Anna Wintour nechala vyfotit v teplákách, byl outfit “na doma" oficiálně schválen. Pojďme se podívat, co koupit a podle čeho vybírat.

Pohodlí do nepohody

Když nechodíme mezi lidi, ušetříme na parfémech, kosmetice a impulzivních nákupech jako je třeba jedno latté za den. Nesvádí nás ani obvyklé jarní nákupy z pohnutek “je nová sezóna a já nemám, co na sebe”. Jenže co když nemáme dost oblečení “na doma”? Naštěstí sportovní styl je opět v trendu, takže v mikině, kterou si koupíš na home office, obstojíš i během venčení psa na ulici. A jestli trávíš večery sledováním seriálů, můžeš si ty oblíbené/kultovní hodit i na tričko.

Materiál, materiál a materiál

Víš, jaká jsou v Británii 3 hlavní kritéria pro stanovení ceny nemovitostí? Výhled, výhled a výhled. Když si budeš pořizovat oblečení “na doma”, určitě, víc než jindy, sleduj složení svých budoucích svršků. Ve chvíli, kdy se naše cesta do kanceláře smrskla na výměnu jídelního stolu za ten za pracovní (nebo ani to ne), je dobré volit prodyšné a dobře udržitelné kousky. Sice nás to neochrání proti koronaviru, zato nám poděkuje naše kůže a její póry. Kromě bavlny doporučujeme třeba teď tolik oblíbený lyocell (lze ho najít i jako tencel), což je celulózové vlákno, které je pevné, savé a nemačkavé. Co víc si přát?

Být šik se šikne v každé době

Většina značek jako třeba Reserved, Mohito nebo Cropp prodává online. Současné situaci se módní značky přizpůsobily tak, že vytvořily kolekce “stay at home” nebo “home office” tak, abychom se v nabídce vyznaly. Na druhou stranu psychologové radí se občas hodit do gala a alespoň v oblečení se vrátit do doby před koronavirem. Ostatně i móda, která je “na ven” vypadá tak pohodlně, že si v ní lze představit celý den u počítače proložený hodinovým během v parku. Co třeba říkáš na kraťasy maskované za sukni?

Nakupuj teď, plať pak

Když objednáváš online, je dobré využít odloženou platbu, jakou třeba poskytuje Twisto prostřednictvím svého platebního tlačítka Twisto Pay. Zboží si tak nejdřív prohlédneš a teprve potom zaplatíš. Bez Twisto účtu na to máš 14 dní, s Twisto účtem dokonce až 45.