Pokažená pračka, rozbitý kotel nebo jiný malér v domácnosti umí pěkně zavařit. Obzvlášť, když máte zrovna před výplatou a po létě je o úspory nouze. Do banky ale pro peníze spěchat není třeba. Když máte Twisto, zvládnete to levou zadní bez půjček.

Známý český sociolog Daniel Prokop pro internetovou televizi DVTV před nedávnem uvedl, že 35 % českých domácností si nemůže dovolit nenadálý výdaj ve výši 10 tisíc korun. To dělá zhruba tři a půl milionu lidí, kteří mají do kapsy v případě nečekaného karambolu pěkně hluboko.

Nejde ale pouze o stav absolutní nouze. Každý se občas může ocitnout v situaci, kdy mu nenadálý výdaj působí větší či menší potíže, i když je jinak finančně stabilní: ať už jsou to novomanželé po svatbě, rodiny po dovolené nebo třeba lidé, na které zaměstnavatel zrovna tak trochu pozapomněl s výplatou.

Co si tedy počít, když se výdaje kupí a účet zeje prázdnotou? Pochybné půjčky s lichvářskými úroky vedou jen do dalších finančních patálií. Twisto je elegantní řešení, které má od klasických bankovních služeb jednu velkou výhodu: je totiž bez úroků, a proto v jeho případě nehrozí žádný bludný splátkový kruh. Pokud zaplatíte v termínu, nečeká vás ani koruna ze splátky navíc.