Placení kartou ukrytou v mobilu je rychlé, snadné a v mnoha ohledech bezpečnější, než placení fyzickou kartou. Sepsali jsme návod, jak si kartu do mobilu přidat a kde a jak s ní můžete platit.

Návod, jak si přidat kartu do mobilu - pro Android

  1. Stáhněte si aplikaci Peněženka a otevřete ji
  2. Klikněte na “Přidat do peněženky”
  3. Vyberte “Platební karta” a “Nová kreditní nebo debetní karta”
  4. Postupujte podle návodu na mobilu

Návod, jak si přidat kartu do mobilu - pro Apple

  1. Stáhněte si aplikaci Peněženka a otevřete ji
  2. Klikněte na “Přidat do peněženky”
  3. Vyberte “Platební karta” a “Nová kreditní nebo debetní karta”
  4. Postupujte podle návodu na mobilu

Návod, jak si přidat Twisto kartu do mobilu

Fyzickou Twisto kartu si můžete přidat do svého telefonu úplně stejně jako jakoukoli jinou kreditní nebo debetní kartu. V případě virtuální je nejjednodušší přidání přes Twisto appku.

  1. Stáhněte si Twisto appku
  2. V sekci “Karta” vyberete kartu, kterou chcete přidat
  3. Kliknete na “Přidat do Peněženka Google/Apple Wallet” - podle typu telefonu
  4. Dále postupujte podle pokynů na telefonu

Jak platit s kartou v mobilu?

S kartou v obchodě či restauraci platíte velmi podobně jako s fyzickou kartou. Odemknete svůj telefon a přiložíte ho k terminálu, ten automaticky detekuje placení a otevře virtuální peněženku, kde si vyberete, kterou ze svých karet chcete platit. Podle typu telefonu placení ještě potvrdíte otiskem prstu, obličejem nebo pinem. Pípnutí vám potvrdí, že platba proběhla úspěšně. V případě FaceID u iPhonu můžete pro placení použít dvojklik na tlačítko zámku obrazovky. Svoji primární kartu, s níž chcete platit nejčastěji, si můžete dopředu zvolit v Nastavení. Pokud nemáte povolenou telefonu NFC platbu, bude třeba ji v Nastavení povolit.

Je karta v mobilu bezpečená?

Ano, je dokonce ještě bezpečnější, než fyzická karta. Kartu v mobilu vám nemůže nikdo ukrást a bez toho, aniž byste odemkli telefon, s ní nejde zaplatit. Navíc vám při placení nemůže nikdo přečíst číslo karty ani CVC kód, který se zadává při platbách na internetu.

Úplně nejbezpečnější je karta, která po zaplacení zmizí. Twisto takovou kartu nabízí pro placení nákupů na splátky. Jednorázovou kartu si můžete vytvořit v Twisto appce těsně před placením a přidat si ji do Google/Apple Pay.

Kde s ní můžete platit?

S kartou v mobilu můžete platit kdekoli, kde přijímají kreditní nebo debetní karty. Můžete s ní koupit třeba lístek na tramvaj, koupit oběd v restauraci, zaplatit nákup v obchodě nebo kávu u stánku. Přejeme snadné a bezpečné nakupování.