Cestovní kanceláře, hotely a směnárny. Svatá trojice letních dovolených se otřásá v základech a nahrazují ji lowcostové letenky, Airbnb a bezhotovostní platby. Jak na nich ušetřit co nejvíc? Jet do zahraničí s Twistem se určitě vyplatí. Hned 3x.

Může to být kemp, apartmán anebo luxusní hotel. Do vkusu a možností výběru ubytování se těžko mluví. Stejně jako do typu dopravy. Pokud jde o platby, lze doporučit ty bezhotovostní s Twistem. Důvodem je středový kurz. Ještě nedávno byl běžným smrtelníkům nedostupný, dnes je v tarifu Premium samozřejmostí. Všechny zahraniční transakce jsou pak v průměru o 3 % levnější. Jak je to možné? Banky si při směně ke středovému kurzu napočítají marži. A to se Twisto rozhodlo nedělat.


“Samotné nás to frustrovalo. Nechtěli jsme bankám platit za něco, k čemu přidávají malou, či spíš žádnou vlastní hodnotu. Tím, že klientovi poskytneme středový, neboli tržní kurz, nejen že ušetří, ale může lehce zjistit, jak moc kvůli své bance přeplácel,” říká zakladatel a CEO Twista Michal Šmída.

Po každé transakci posílá Twisto svým klientům notifikaci. Potvrzení o zahraničních transakcích jsou doplněny informací, kolik zákazníci se středovým kurzem ušetřili. Kdo rád výhodně nakupuje, bude mít u čtení těchto zpráv až dětskou radost.

Cashback, aneb získáte procenta z nákupů zpět na účet
Sleva na zahraniční nákupy navíc neplatí pouze při výjezdu do ciziny. V průměru o 3 % jsou levnější také online nákupy v cizí měně. Ušetřit se tak dá za platby za letenky nebo ubytování ještě před cestou. A co víc. Twisto svým zákazníkům nabízí cashback na stovkách e-shopů. Co to znamená? Ze zaplacená částky se vám vrátí procenta zpátky na Twisto účet ve formě kreditů, které lze využít na jakýkoliv další nákup s Twistem. Seznam e-shopů lze najít v Twisto účtu sekci Výhody, odkud je třeba se do e-shopu prokliknout. Najdete tam například oblíbený Booking.com. Ušetříte s ním, i když budete za ubytování platit až na místě. Stačí si přes něj nocleh objednat a cashback je váš. Právě u Booking.com to může být až 4 %. Když k tomu připočítáte ušetřené 3 % ze středového kurzu, můžete na dovolené ušetřit pěkných 7 % ještě před tím, než na ni vůbec vyjedete.


Pojištění? Máte ho s sebou
S tarifem Twisto Premium je samozřejmostí i cestovní pojištění. A to pro celou rodinu a na celý svět. Hradí léčebné výlohy dohromady pro 6 osob až do 3 000 000 korun. Platí i pro sport. Dan Born, náš kolega z Twista, který jen tak neposedí, s ním letos přešel zamrzlý Bajkal. “Pojištění je v takové kvalitě, že mi vystačilo na tohle moje dobrodružství,” říká Dan, který už teď plánuje další cestu, tentokrát do Grónska.

Dan za svou expedici díky Twisto kartě ušetřil tisíce korun. Vy na své dovolené můžete taky. I když budete jen ležet na pláži.