Uklidnění na začátek: na všechno je ještě čas. I kdybyste četli tenhle článek 23. 12., pořád v něm najdete tipy, které přispějí k pohodě a radostným okamžikům o Štědrém dni. Ale čím dřív začnete, tím víc pohody bude, to je jasné.

Rady, jaké pořídit dárky, jsme rozdělili do třech kategorií, ať si můžete najít návod přesně pro vás a neztrácíte před Vánoci drahocenné vteřiny. Ale mnohé tipy se prolínají, takže to klidně přečtěte všechno, zvlášť pokud jste bohatá spořivá matka na mateřské.

Rada pro spořivé

Nic nepotěší tak, jako vlastnoručně vyrobený dárek. Pravidlo, o kterém vás přesvědčovala maminka od malička, dokáže ušetřit hodně peněz. Ovšem, pokud nejste zrovna zručný/á a váš výrobek by oslnil maximálně tak v mateřské školce, nic nevyrábějte. Prosím. Skončilo by to zastrčené hodně vzadu ve skříni, v tom lepším případě 🚮 Možností, jak udělat velkou radost za málo peněz, je víc.

Kupte jen drobnost a k ní přiložte dopis, kde si vzpomenete na nejhezčí momenty, které jste s obdarovaným v uplynulém roce prožil/a, a poděkujte za ně. Věřte, že takový dárek zůstane zapsaný v srdci víc, než kdybyste utratili všechny úspory za dovolenou v Karibiku (I když to teda taky nezní špatně… 🤔). Nebo zajděte do Sue Ryder. V dobročinném obchodě seženete za sympatické ceny cokoliv od nádobí, přes oblečení až po šperky. A ještě tím přispějete seniorům.

Kdybyste přece jen připravovali nějaké dražší překvapení, odlehčete svému rozpočtu tím, že ho zaplatíte postupně. S Twisto účtem je rozložení na třetiny zdarma. Nemusíte se tak stresovat tím, že vám nezbyde na kapra.

Rada pro matky (i otce) na mateřské

Nejdůležitější rada: nenechte na sebe navalit shánění dárků pro všechny v rodině jen proto, že jste na mateřské. I tak máte své práce a starostí dost. Kdyby vám to partner nechtěl věřit, rovnou mu kupte k Vánocům knížku Fair Play, kde Eva Rodsky moc hezky popisuje, jak je to s tím rozdělením domácích prací.

Pokud se chystáte pořizovat něco dětem do tří let, věřte, že budou mít radost z čehokoliv, co krásně zabalíte. A ve výsledku stejně nejvíc z té krabice. Takže nepřemýšlejte nad tím, jestli by vaše dcera měla mít poslední verzi mluvící panenky, ale kupte něco užitečného. Hru, která rozvíjí grafomotorické schopnosti, knížku s tvrdými stránkami, ve které si bude moci dítě samo listovat, odrážedlo. Pokud při objednávání na internetu váháte, která knížka nebo hračka bude stát za to, spolehněte se na Twisto. Objednejte toho víc, zaplaťte Twistem, prohlédněte si to, a co vás zklame, neplaťte a zase pošlete zpátky.

Rada pro boháče

Soukromý tryskáč už jste nejspíš balili pod stromeček loni (pokud ne, letos je ta pravá chvíle, protože aerolinky mají pořád dost omezené lety), letos darujte svůj čas. Víme, těžký úkol, ale vyplatí se to. Úspěch v práci jde ruku v ruce s úspěchem ve vztazích, takže si zkuste vyčlenit dny, které věnujete jen své rodině, svému partnerovi či partnerce. Napište ty dny na papír (ať je jich alespoň 10 v následujícím roce), pod ně připište slib, že v tyto dny nesáhnete na práci, nezvednete pracovní telefon, odpojíte se od sítí a strávíte čas s tím, koho máte rád/a. Podepište, orazítkujte, nechte to potvrdit klidně i právníkem, zarámovat do zlatého rámečku a šup s tím pod stromeček. Společně pak můžete probrat, jak s tímto vzácným časem naložíte.

Rada pro všechny

Tato rada ušetří starosti každému: Vyberte všechny dárky pomocí našeho generátoru přání. Stačí naťukat vstupní data (pro koho přání je, cenové rozmezí, kdy to chcete zaplatit) a už můžete začít házet skvělé tipy do svého vánočního dárkového seznamu.

Klidné Vánoce!