Prázdniny skončily a s nimi i cesta kolem světa s Twistem. Na začátku léta na ni vyrazila vítězná dvojice - Bára a Dominick, kteří měli stihnout šest zemí na pěti kontinentech. Teď jsou už jsou doma a popravdě trochu odpočívají. Mnohdy to totiž bylo náročné - třeba když léto na Bali vyměnili za zimu na Novém Zélandu anebo když ze Zélandu letěli na druhou stranu zeměkoule do Dominikánské republiky.

Bez jakých ingrediencí by se takhle náročný projekt neobešel? V první řadě je to Surf Trip. Cestovní agentura plná sympatických lidí naplánovala cestu i ubytovaní. Navíc má po celém světě svoje spolupracovníky, kteří byli Báře a Dominickovi vždycky po ruce a dokázali vyřešit nejrůznější problémy. Třeba když v Dominikánské republice píchli kolo u auta a zároveň u něj zablokovali kufr. V zemi, do které se Dominick těšil nejvíc (hádejte, proč!), naštěstí zažili i spoustu radostnějších dobrodružství. A leccos se taky přiučili. Třeba sklízet kokosy mačetou.

Na cestu si Bára s Dominickem vzali samozřejmě Twisto kartu a platební náramek a sami byli překvapeni, kde všude je mohli použít. Třeba na Bali to nebyl problém v restauracích, ale ani ve skate parku.

Asi největší adrenalin čekal Báru a Dominicka na Novém Zélandu. Tam se díky programu Priceless Cities dostali helikoptérou do hor na místa, kam by jen tak nevyšplhali. A protože na sobě měli oblečení od Under Armour, nemrzli ani když se vrhali do závějí, aby dělali andělíčky. Jen tak pod čarou, tohle byl Dominickův nápad.

Asi to nebylo ze skákání do závějí, ale na dalším místě, v Kanadě začala Dominicka bolet noha. A protože ho bolela hodně, pro jistotu si zašel na místní kliniku. Nemusel se přitom bát, že by ho ošetření stálo majlant. Twisto karta v sobě obsahuje pojištění od pojišťovny UNIQA, které hradí náklady na zdravotní péči až do 3 milionů korun. Takže byl Dominick v klidu a nakonec i jeho noha. Naštěstí to nebylo nic vážného.

Kromě místních lékařů navštívili Bára a Dominick i skutečnou kanadskou divočinu. Vydali se do hor, přespali ve stanu a společně se báli medvědů. Naštěstí nepřišli. A na Báru s Dominickem nepřišel ani hlad. Celou cestu s sebou po kapsách nosili zdravé svačinky Pokeat.

Za dva měsíce božích prázdnin toho sympatická dvojka zažila a viděla opravdu dost. Třeba surfování v Dominikánské republice, vaření na Bali anebo zhoupnutí na největší houpačce světa na Novém Zélandu. Jestli to chcete vidět na vlastní oči, podívejte se sem. Báru s Dominickem totiž celou cestu doprovázel filmový štáb vybavený technikou od Megapixelu a vzniklo tak osm videí s největšími zážitky i s krásnými kresbami od Báry. Doporučujeme všechny. Třeba v nich najdete tipy na svoji vlastní cestu kolem světa.