Bára Anna Stejskalová a Dominick Benedikt mají prázdniny, o kterých se jim ani nesnilo. Vyhráli soutěž o cestu kolem světa s Twistem, na kterou s lehkou nadsázkou vzali všechny ostatní. Už jste viděli jejich zážitky na Twisto Instagramu, Facebooku anebo na stránce twistosvet.cz? A už jste rozhodovali o tom, co mají na cestě zažít? Směle do toho.

Tahle cesta je totiž výjimečná i proto, že ji můžete téměř online sledovat na Twisto sociálních sítích i na webu. To by nešlo, kdyby si naši cestovatelé nevzali dobrou výbavu na natáčení. Protože se ale před cestou stavili v Megapixelu, mohli být bez starostí. Zkušení profíci jim tam poradili a vybrali techniku na míru. Doporučili jim třeba foťák Sony A7ii, který je akorát tak lehký, že nebude nikde moc překážet, a přitom se na něj dá skvěle fotit i točit.

Báru s Dominickem navíc celou cestu doprovází profesionální filmový štáb, díky kterému můžete každý týden vidět nabitý sestřih z toho nejlepšího, co se uplynulý týden v exotických destinací dělo. Tenhle záznam se točí na Panasonic Lumix DC-GH5.

A jak vypadá takový běžný den na cestách? Ráno si celá výprava sbalí všechny foťáky, stativy včetně toho nejmenšího od Joby GorillaPod, GoPro kamery a mikrofony do batohu od Peak Designu, který toho unese fakt hodně a ještě pěkně vypadá. Dominick si většinou nezapomene svoji oblíbenou hračku dron DJI MAVIC Air Fly Combo (který je naštěstí pojištěný) a jde se do terénu. Díky téhle výbavě jste mohli vidět adrenalinové zhoupnutí na největší houpačce světa ze všech nejrůznějších úhlů anebo překrásné pláže Bali z ptačí perspektivy.

S Twisto cestou kolem světa prostě zažijete boží prázdniny i vy.