Slevy mají svá pravidla a ta se musí dodržovat. Jen tak si můžete odnést z obchodu kousek za opravdu výhodnou cenu. Od 6. ledna 2023 jsou pravidla v oblasti slev pro obchodníky přísnější. Vstupuje totiž v platnost novela zákona, která má ještě více ochránit spotřebitele. Hurá! To však neznamená, že můžete odložit při nákupu veškerou ostražitost. Hlídejte si ceny, slevy, kvalitu, ale také sami sebe. Výhodné slevové období je tu a když dodržíte těchto pár bodů, ušetříte si trápení, ale hlavně ušetříte peníze.

Plánujte dopředu

Víte, kdy je nejlepší nakupovat vánoční dárky a ozdoby na stromeček? Po Vánocích! Stejně jako konec léta je ideální čas pro nákup letního oblečení a plavek na příští rok (Pokud si ovšem věříte, že se do nich za rok vejdete 😎). Proto plánujte. Schovejte si část vánočního nebo dovolenkového rozpočtu na věci, které potřebujete. Všimli jste si, že příští sezónu by se zimní boty už mohly rozpadnout, využijte sezónní slevy, ušetříte slušné peníze.

První zimní výprodeje začínají hned po Vánocích, ale doba největších akcí vrcholí na konci ledna, začátkem února. V tento okamžik nakoupíte zimní oblečení nebo sportovní vybavení s největší slevou. Letní výprodeje zase začínají na konci července a trvají do konce září.

Pokud chcete využít slevových akcí, ale nemáte zrovna dostatek finančních prostředků, nebo na ně nechcete vypotřebovat své úspory, využijte Twisto. S Twistem můžete za své nákupy platit později – až za 45 dní. Nebo si částku za dražší věc rozložte do 3 splátek za 0 Kč. To vám umožní flexibilně spravovat svůj rozpočet a přitom si výhodně pořídit to, co právě potřebujte.

Bod za bodem k výhodné slevě

A teď nejdůležitější body, díky kterým se nenecháte ve slevách napálit:

· napište si seznam a držte se ho

· kontrolujte ceny před i po slevě

· porovnejte cenu s jiným obchodem

· kupte raději dražší ale kvalitnější věc

· najděte si slevový kupon

· aktivujte si cashback

Držte se seznamu

Projděte skříně, zkontrolujte vybavení na hory, prozkoumejte domácnost a udělejte si seznam toho, co chybí. Teprve potom se vrhněte do vln lákavých slevových nabídek. Vynořit se vítězně můžete jen ve chvíli, kde se budete seznamu pevně držet. Nic navíc!

Kontrolujte a porovnávejte

Nelitujte času udělat si před nákupem pořádný průzkum. Přečtěte si recenze daného produktu a také si ověřte, z čeho se sleva počítá. Může se totiž ukázat, že obchod, který se chlubí zlevněním o 70 %, zvedl před prodejem ceny, a ve skutečnosti už speciální nabídka není tak speciální. V době e-shopů je takový průzkum vcelku jednoduchý, stačí mrknout do jiného obchodu nebo na srovnávač cen. Třeba neziskový projekt Hlídač shopů zaznamenává proměnu hodnoty zboží v čase už několik let, takže jedním kliknutím udělá průzkumnou práci za vás. K nejlevnější nabídce si pak nezapomeňte připočítat náklady na doručení, protože ty můžou s cenou zvlášť malé objednávky dost zahýbat.

Vsaďte na univerzální a kvalitní věci

V případě oblečení kupujte jednoduché střihy, které jsou stále v módě. Snažte se vyhnout módním výstřelkům. Je to škoda vašich peněz i prostoru ve skříni. Vsaďte na kvalitní oblečení a věci. Raději zvolte dražší ale kvalitní výrobek, který vám vydrží mnoho let, než ten levnější, který po pár vypráních bude moct nosit maximálně na zahradu.

Slevové kupony všude kolem

Tohle neváhejte udělat kdykoliv jdete nakupovat, nejenom v období slev. Zadejte do vyhledávače věc, která vás zajímá, přidejte heslo “slevový kupon” nebo třeba “slevový kód” a můžete objevit poukázku, která cenu vašeho nákupu výrazně promění. K lepšímu samozřejmě.

V rámci pátrání po slevách také mrkněte do spamu, jestli vám tam neuvízl nějaký zajímavý newsletter od vaší oblíbené značky. Pokud jste se zaregistroval/a k jejich odběru, budou si vás pravidelně předcházet nabídkami na slevy, ke kterým se bez registrace nedostanete.

Peníze zpátky ke mně!

A nezapomínejte na cashback. V aplikaci Twisto v záložce Nákupy si můžete pročíst úctyhodný seznam obchodů, které vám pošlou část peněz zpátky na účet, když u nich nakoupíte. Mezi ty nejoblíbenější patří třeba AliExpress, Booking.com, Lekarna.cz, Knihy Dobrovský, About You.  Někdy se vám vrátí jen pár drobných, ale znáte to korunka ke korunce… Stačí před každým nákupem nabídku aktivovat a na konci měsíce můžete mít zpátky na účtu pěknou sumičku.

Jo a kdybyste chtěl/a, tak tady máme aktualizovaný přehled všech zajímavých slev pěkně na jednom místě. Šťastný lov 😉