Poradíme vám, jak se vypořádat s větou “já už nic nepotřebuju”. Tyhle tipy potěší každou babičku i dědečka, i kdyby se tvářili, že už mají a zažili všechno, co v životě chtěli. Placení si s Twistem můžete rozdělit na třetiny zdarma a vypořádat se tak s další větou typu “neutrácej moc”.

Setkání s Kornem

Pokud ho váš děda nebo babička nezažili letos, mají možnost nechat se strhnout energií příští rok. Koncert Jiří Korna letos vůbec nevypadal na to, že na něm zpívá důchodce. Korn na něm tančil a zpíval, jako by sedmdesátka byla jen číslo. A taky že je. Na koncertě č. 2 v únoru to nepochybně zopakuje.

Jestli by vaši prarodiče raději ocenili dopolední kulturní zážitek, pošlete je na Mou vlast do Rudolfina. V podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu to bude mít také silnou energii.

Gazely od Patrika

Román o radostech, které nelze prožít bez odvahy, bude vítanou vzpruhou pod každým stromečkem. Nová kniha Patrika Hartla Gazely se stala bestsellerem skoro ještě dřív, než vůbec vstoupila do knihkupectví. A podle prvních čtenářských recenzí to vypadá, že právem.

A ještě před Vánocemi můžete své babičce (ale klidně i dědovi) nadělit knihu Štědré a Voňavé. To kdyby chtěli na stará kolena vyzkoušet péct jiné cukroví než doteď. Proč ne?!

Ať plují dál a dál

Tenhle dárek osvěží každého. Možná někdy i doslova. Mrkněte na nabídku plaveb lodí za výhodnou cenu, rozhodněte se, jestli bude lepší motorová loďka, výletní parník s večeří, jachta nebo šlapadlo a pak už jen na voucher kupte hezkou obálku.

Postavte je na nohy

Vitamíny rozhodně nejsou nejzábavnější dárek na světě, ale určitě s nimi zabodujete. Kvalitní doplňky stravy totiž nepatří mezi nejlevnější položky a řada důchodců si je proto raději odepře. Přitom dokážou poměrně snadno zlepšit zdraví.

Stylový nákup

Rádi nakupují víc potravin v akci? Pořiďte jim k tomu tašku na kolečkách. Tenhle šikovný pomocník má v dnešní době řadu designů, můžete vybrat elegantní tašku pro dámu, robustní styl pro muže, tašku která umí chodit po schodech nebo takovou, jež poslouží jako chodítko i jako sedátko.

Kvalitní spánek

Ke stáří ubývá melatonin, tedy hormon, který nám pomáhá s kvalitním spánkem. Jestli chcete podpořit lepší spánek vašich staroušků, věnujte jim bylinné pomocníky, díky kterým se budou ráno probouzet plní energie. Pobyt v posteli jim můžete vylepšit i protiroztočovou peřinou nebo polštářem.

Cool retro

Tímhle je určitě příjemně překvapíte. U fotoaparátu Polaroid Go Gen 2 se jim hned vybaví vzpomínky na mládí, kdy měli na zachycení dovolené jen 36 pokusů (případně 72, když si vzali s sebou 2 filmy). Tenhle Polaroid je navíc extrémně jednoduchý na ovládání a dělá cool fotky v bílém rámečku. Hned si jednu společnou můžete od stromečku odnést. Má i samospoušť.

Malovací relax

To je takový kurz, kde všichni popíjejí a na konci mají obraz i ty největší lopaty,” zhodnotila zážitkový večer s malováním influencerka Nicol Leitgeb (Štíbrová). Věnujte tenhle večer babičce nebo dědovi, kteří se nebojí zábavné společnosti.

Darujte čas

Nezapomeňte, že to nejcennější, co obvykle můžete starším lidem věnovat, je čas s vámi. Najděte si proto pár hodin, den nebo i víkend a podnikněte něco společně. Voucher na společnou kávu, skleničku nebo procházku každé první pondělí v měsíci, dokáže vehnat do očí slzy dojetí.