Ještě neplatil a už se o něm hodně mluvilo. Zákon, díky kterému si lze odložit splácení hypoték a úvěrů. Jak se dotkne zákazníků Twista?

Týká se odložení splátek Twisto účtu?

NE. Podle zákona se odkládání splátek netýká revolvingových úvěrů. A právě za revolvingý úvěr, podobně jako kreditky nebo kontokorenty, lze považovat i Twisto účet. Podobnou výjimku má také odložená platba Twisto Pay. Používání Twisto účtu a Twisto Pay jede tak podle starých známých kolejích. To ale zároveň znamená, že si lze splatnost Twisto účtu odložit. Stačí zaplatit alespoň 10 % z něj a zbytek lze nechat na další měsíc.

Týká se odložení splátek Twisto Splátek?

ANO. Ostatně název téhle Twisto služby odpovídá sám o sobě. Podle zákona lze splatnost všech úvěrů sjednaných do 26. března odložit o 3, nebo 6 měsíců. Stačí o tom dát Twistu vědět. Důležité je ale datum – jde o Twisto Splátky sjednané před 26. březnem. O odložení splátek lze požádat tady.

Jsem se splácením pozadu. Můžu taky požádat o odklad?

Pokud jsi se splácením více než 30 dní v prodlení a nemáš splátkový kalendář, zákon se tě netýká.

Bude mě odložení splátek něco stát?

Ne. Na druhou stranu úroky stále poběží a zákazníci je doplatí po skončení doby, na kterou budou splátky odpuštěny. V konečném součtu se tedy tento krok o něco prodraží.