Potraviny, Dům a zahrada a Zábava. To jsou kategorie, za které se přes Twisto platí nejvíc. Konec odhadům a dohadům. Obrázek o vlastních výdajích je už reálný. Stačí se podívat do Twisto účtu, který ti platby automaticky seřadí do 20 kategorií.

“Moc se nelíbí, kolik jsem utratil za zábavu. Rozhodl jsem se s tím něco udělat,” říká Radek, kolega grafik. “Když jsem viděl, kolik mám měsíčních předplatných a hlavně kolik mě to stojí, pár jsem si jich zrušil,” povídá Lukáš z oddělení produktu. A já, autorka článku, jsem se při pohledu na svoji lednovou útratu za jídlo v restauracích rozhodla víc vařit. Tak dopadl náš první měsíc s kategorií výdajů. Tváří tvář skutečným číslům jsme se rozhoupali udělat něco se svými  výdaji, v podstatě víc šetřit. A pak že statistika nuda je.
V Twisto appce nebo v Twisto účtu má už měsíc každý zákazník položku Výdaje, ve které najde svoje platby automaticky seřazené do 20 kategorií. U každé navíc vidí podíl z celkové útraty. Podle našich statistik tak v lednu nejvíc klienti Twista utráceli za Potraviny (27,6 %), Dům a zahrada (7,3 % - to jsou obchody Ikea, Bauhaus a spol.) a Zábava (6,3 %). Ale to není zdaleka všechno, co se dá v sekci Výdaje najít.

V Twisto appce v sekci Výdaje je nahoře vpravo ikona trychtýře, díky kterému můžete svoje platby ještě důkladněji prozkoumat. Lze si tam zvolit období (a podívat se tak třeba do celé své historie u Twista), maximální výši platby a taky způsob nákupu. Takhle lze vlastní nákupy ještě víc zanalyzovat a najít si tak třeba celkovou částku za předplatné za posledního půl roku. A pak třeba jednat (jako náš kolega Lukáš).
Mezi kategoriemi je také položka Ostatní - ta představuje platby, které nelze automaticky zařadit. Kliknutím na tuto položku si může každý ručně platbu zařadit do kategorie podle vlastního uvážení. Bohužel appka si to zatím nezapamatuje, takže stejný nákup si tak budeš muset ručně zařadit i příští měsíc. Na vylepšení se už teď pracuje.

Nejen že ti kategorizace udělá v nákupech pořádek, zároveň ti může posloužit jako svého druhu deník. Jednoduše zjistíš, za co a taky kde jsi celý měsíc utrácel/a. Rukou psané deníčky nebo appky určené na zápis výdajů tak už jednoduše nepotřebuješ. Stačí telefon.