Letos podruhé nám koronavirus zavřel bary. Tentokrát musí všechny vyhnat svoje osazenstvo nejpozději ve 22 hodin. Právě v tuhle dobu se většinou zábava teprve rozjížděla. Poradíme, co s tím. A to za dodržení všech hygienických opatření.

Běž si udělat party ven

Pokud to jen počasí dovolí, můžete se po desáté večer s kamarády (nebo s rande, to je někdy ještě lepší) procházet po městě, parku či vesnici. Záleží, kde se zrovna nacházíte. V baru, který opouštíte, vám třeba ještě dají něco s sebou, případně se na tuto variantu vybavte dopředu. Čerstvý vzduch zamezí šíření koronaviru a pobyt v přírodě obecně prospívá tělu i duši. Ostatně epidemiologové procházky doporučovali už na jaře.

Běž na afterparty domů

Domácí party bývají ty nejlepší. V časech korony se doporučuje nepřehánět to s množstvím lidí a pozvat si k sobě pouze zdravé jedince. V opačném případě hrozí, že se následující dny dostaneš pod hledáček hygieny, či dokonce bulváru. Další výhody domácích party ale platí, korona nekorona – jsou levnější, zvuková i taneční kulisa je pouze na tobě (či na tvých hostech) a není to daleko do postele.

Běž na cizí afterparty

Jde o poněkud vytuněnou předchozí variantu. Výhoda cizích domacích party spočívá v tom, že pokud jsi dostatenčně otrlý jedinec, nemusíš hostiteli (hostitelce) pomáhat s úklidem. Pokud ti ale taková vlastnost chybí, uklízej, i kdyby hostitel/ka stokrát říkal/a, že to není potřeba. Ruce navíc se hodí vždycky.

Není co jíst a pít? Je Dáme Jídlo!

E-shopy a delivery služby se během koronaviru už značně osvědčily. Na Dáme Jídlo je zalistováno několik restaurací a barů, které nabízejí doručení drinků až do domu. Dokonce tam lze nalézt i položku Party online, která slibuje to, co je v názvu. A pozor, na Dáme Jídlo lze platit přes Twisto Pay, takže na pár kliknutí, a to je přece skvělé.

Alkohol.cz a ty další

Služby s rozvozem alkoholu (dokonce i nonstop) evidentně kvetou. Na e-shopu s docela jasným názvem Alkohol.cz lze také platit přes Twisto Pay. Existují ale i další, jejichž názvy mluví za vše: Dovezpivo, Dovezflasku nebo Party24. Jednoduše, pokud bydlíš ve větším městě, je z čeho vybírat.