Kalendář nekompromisně ukrajuje den za dnem a ten Štědrý se nezadržitelně přibližuje. Jestli tvoje předvánoční nákupy ještě nezačaly nebo jestli máš před sebou ty poslední, máme pro tebe pár tipů, jak Vánoce i v chaosu roku 2020 zvládnout na jedničku.

Nakupuješ online? Čti mezi řádky.

Dorazí, či nedorazí? Poslední týden před Vánocemi je tahle otázka klíčová. V tuhle chvíli se opravdu vyplatí jít na jistotu. Proto objednávej jen zboží, které je prokazatelně na skladu. Některé e-shopy jako třeba Smarty nebo Bonami se rozhodly jít svým zákazníkům naproti a označují zboží, které ještě zvládnout dodat, stromečkem. Palec nahoru za nápad!

Nakupuj na třetinu

Jestli nechceš ani poslední týden před Vánocemi vytáhnout paty z domu a všechno obstarat u počítače/mobilu, zkus novou Twisto sekci Na nákupy. Nejenže tam najdeš e-shopy, které tě upozorní na včasné dodání (viz výše), taky si tam můžeš každou platbu nad 1 500 Kč rozložit na třetiny tak, že první část platíš až v lednu, a to úplně zdarma. Takže máš dárky vyřešeny a tvůj účet u toho nevykrvácí. Tvoje měsíční cashflow to rozhodně ocení!

Nakupuj vouchery

Rok 2020 sice ukázal, že plánování výletů a různých pobytů může být hodně riskantní záležitostí, poskytovatelé podobných služeb se už ale přizpůsobili. Na Slevomatu pořídíš vouchery na pobyty klidně i s více než roční platností. Vzhledem k tomu, že vakcína proti covid-19 je na světě, by to příští rok mohlo vyjít.

Nenakupuj, vyráběj!

Jestli se ti už z nákupů točí hlava, věz, že dárky ti můžou vyrůst pod rukama. Vánoce jsou plné sladkostí, ty ale v klidu můžeš vyrobit nakládanou zeleninu nebo maso. A nemusíš se bát, zvládne to i kuchař amatér. Tipy najdeš třeba tady. I dárky ve skle se přece počítají.

Buď v klidu

Všichni za sebou máme hodně vyčerpávající rok. Podle nás je tedy důležité být hlavně v klidu a odpočinout si. To je stejně ten největší dárek 💜