Kvůli koronaviru zažíváme letos už druhý lockdown. Porady vystřídaly online schůzky, vyučování videocally. A budeme i častěji online nakupovat. Máme tipy, jak přitom nenaletět online podvodníkům.

Spolehněte se na obchodní inspekci

Objednáš si zboží a přijde něco úplně jiného? Nebo si objednáš zboží a nepřijde žádné? Takhle vypadají klasické internetové podvody. Jestli si chceš být jistý/á, že e-shop, na kterém se ti něco zalíbilo, nepatří mezi takzavně podvodné e-shopy, podívej se sem. Česká obchodní inspekce denně aktualizuje seznam internetových obchodů, se kterými měli zákazníci problémy.

Nakupujte na prověřených e-shopech

Pokud chceš mít dvojnásobnou jistotu, nakupuj na e-shopech, které prověřil kromě obchodní inspekce ještě někdo jiný. Například tady najdeš seznam internetových e-shopů, kde je zavedena platba Twisto Pay. Jde o nakupování na 1 kliknutí s 14denní splatností, aby si zákazník mohl zboží v klidu prohlédnout a případně vyzkoušet. Twisto svoje partnerské e-shopy pečlivě prověřuje, takže na těchto obchodech máš dvojí jistotu – prošly sítem státní inspekce i soukromé firmy.

Uložte si kartu do prohlížeče.

Taky tě na internetovém nakupování štve neustálé vyplňování údajů ke kartě? Existuje jednoduché řešení. Zadej si platební kartu přímo do internetového prohlížeče. Pak se ti bude platit jako po másle. Platební údaje se při platbě automaticky vyplní.

Virtuální karta = nejlepší karta do internetových prohlížečů

Víš, kterou kartu vám nikdo neukradne? Tu, která fyzicky neexistuje. Už i na český trh dorazily takzvané virtuální karty. To jsou karty, které sice fyzicky neexistují, jsou ale v telefonu nebo počítači se všemi potřebnými údaji k placení. Třeba Twisto kartu narozdíl od běžných bankovních karet získáš hned po registraci služby. Na online nákupy je pro všechny zdarma v tarifu Online. Když si právě tuhle kartu zadáš do prohlížeče, nemusíš se kvůli tomu ani zvednout z gauče. Jednoduše si najdeš údaje ke kartě přímo ve svém mobilu. A co je na Twisto virtuální kartě ještě skvělé? Není napojena na  bankovní účet, takže kdyby se náhodou stalo, že ji někdo zneužije, z tvých vlastních peněz neubude.

Současná situace nás stále víc nutí nakupovat a žít online. Tak zkus nejmodernější a především bezpečné způsoby, jak na to. Je skvělé, že existují.