Inovace plateb se v České republice posunuly zase o kousek dál a my jsme rádi, že Twisto může být opět u toho. Už druhým rokem můžete platit Twisto náramkem, teď  k němu díky službě Apple Pay přibude také iPhone, Apple Watch, iPad anebo MacBook.

Bezkontaktně, bezpečně a bez starostí

Zapomeňte na peněženku, plaťte tím, co máte vždycky po ruce. Ať už je to iPhone anebo Apple Watch, vaše platby budou vždycky bezpečné. Apple Pay nepoužívá číslo platební karty a nezaznamenává informace o transakcích. Všechny osobní údaje tak zůstají jenom vaše. Každou platbu ověřujete vlastním Touch ID anebo Face ID. A navíc, Twisto karta není napojena na bankovní účet, a tak je zneužití vlastních peněz vyloučené.

Jak na to?


Apple Pay je kompatibilní se všemi iPhony od řady SE, Apple Watch od první série, iPady od řady iPad mini 3 a MacBooky s Touch ID. Přehled všech zařízení najdete tady.
Aktivovat Twisto kartu v Apple Pay je skutečně jednoduché. Můžete to udělat přímo v Twisto appce nebo v aplikaci Wallet ve vašem iPhonu. Stačí zmáčknout tlačítko + a svoji kartu vyfotit anebo zadat její údaje ručně. V iPadu nebo v MacBooku najděte v Nastavení “Wallet & Apple Pay” a přidejte v něm Twisto kartu.

Jak platit Twisto kartou s Apple Pay?

Apple Pay funguje na bázi NFC, tedy Near Field Communication, což je bezdrátová komunikace mezi elektronickými zařízeními na velmi krátkou vzdálenost, tedy na pár centimetrů. Platit tak můžete iPhonem anebo Apple Watch, které máte vždycky u sebe.
Pokud při placení iPhonem používáte Face ID, dvakrát klikněte na postranní tlačítko, podívejte se na displej telefonu a přiložte iPhone k terminálu. Pokud používáte Touch ID, mějte při platbě svůj palec na Touch ID. Než k terminálu přiložíte Apple Watch, opět dvakrát stiskněte postranní tlačítko.

Při platbách v aplikacích a na webu nemusíte vyplňovat svoje údaje z karty ani vytvářet účty, o které nestojíte. Pro online nákupy v iPhonu nebo v iPadu vyberte metodu Apple Pay a platbu potvrďte svým Face ID nebo Touch ID. Platby na vašem MacBook s Touch ID potvrďte pomocí něj.

Zprávy o platbách

Twisto i Apple Pay posílají o každé provedné platbě potvrzení. Pokud se chcete vyhnout dvojitým notifikacím, můžete je jednoduše vypnout v aplikaci Wallet.


Máme radost, že je Twisto součástí první vlny zavádění Apple Pay v České republice. Věříme, že vaše platby Twisto kartou s Apple Pay budou zase o něco jednodušší, pohodlnější a rychlejší.