Nemusíte si lámat hlavu ani nic přes koleno. Naopak! Hlavy dohromady jsme dali my v kanclu a sepsali jsme pro vás tipy na dárky, za které bychom dali ruku do ohně. Protože je buď doma máme, nebo je pod stromeček pravidelně pořizujeme. Začtěte se, nakupujte a veselte se.

Pro radost

Sluchátka SoundMAGIC denně nasazuje kolega David už druhým rokem. Podle něj jsou skvělá z pohledu poměru cena - výkon a vydrží hodně. Přeloženo - za málo peněz hodně muziky.

Pro velkou radost

“To zrychlení je nejlepší, z nuly na sto během okamžiku!” Petra z marketingu ráda jezdí v Tesle a ví, že si jí kvůli tomu nemusí kupovat. Tady pořídíte jízdy, které ocení všichni s podobnou náturou.

Pro život

Lukáš z vývoje produktu by se neobešel bez bezdrátové nabíječky na telefon (kdo by taky chtěl mít kolem sebe jenom kabely). Radí si na ni vyříznout (!!!) místo přímo do nočního stolku.

Kačka, která se stará o zákazníky, loni rovnou pod několik stromečků darovala ručně pletené ponožky od babiček z celé republiky. Projekt vymysleli lidi v Elpidě, kde se starají o seniory. Tyhle ponožky tak zahřejí a pomůžou.

A když je řeč ponožkách, proč s nimi rovnou nezalézt do peřin? Lukáš, šéf marketingu, si nemůže vynachválit Oura ring, díky kterému zjistíte, jak jste na tom se spánkem. Sice se plácnete přes kapsu, ale jestli je pro vás (stejně jako pro Lukáše) spánek nad zlato, tohle je nejlepší způsob, jak ho prozkoumat. A když nechcete kupovat prsten, nechte své blízké alespoň začíst do knihy Proč spíme.  

Analytička Terka doporučuje Božana. Sympatická firma vyrábí ekologické obaly na jídlo, které hravě nahradí protivné mikrotenové sáčky. Jejich produkty jsou navíc napuštěné včelím voskem, který je podle Terky “magickou substancí”. Uááá.

Pro dobro (věci)
Co takhle darovat kozu, 10 tisíc litrů vody nebo záchod? Anička, která se stará o sociální sítě, doporučuje Skutečný dárek od Člověka v tísni.

A jestli vám přijde pomoc v rozvojových zemích příliš vzdálená, můžete darovat a zároveň pomoci blíž. Díky nocležence, kterou doporučuje grafička Kačka, věnujete střechu nad hlavou v noclehárně Armády spásy lidem, kteří ji běžně nemají.

Na chuť

Kačka, která už doporučovala pletené ponožky, letos svoje blízké obdaruje dobrotami z Mixitu. Nakoupila tam oříšky uzené kouřem a různá oříšková másla. Mňam.

Na tělo

Anička z Brand teamu svým kamarádkám dává čaje a svíčky z pražských ezo krámků a koupelové bomby z Lushe. To musí vonět!

Kačka, která píše texty, zase svým kamarádkám nakupuje bižuterii v charitativních obchodech Sue Ryder. A její kamarádky ji fakt nosí.

A tip na závěr (vlastně 2)? Mějte se hezky a udělejte si Vánoce po svém.