Léto se dá užívat naplno s hudbou, tancem, kinem i výstavami a přitom za zábavu nemusíte utratit žádné peníze. Dali jsme dohromady tipy na prázdninové akce roku 2024, na které můžou vyrazit děti, dospívající, dospělí i důchodci úplně zdarma. Objevte letní radosti bez finančních starostí!

Letní kina

V některých městech se to stalo příjemnou tradicí, kino pod letní oblohou,ve kterém neplatíte vstupné. V Praze tohle můžete zažít díky Kinobusu nebo Meetfactory. Ale filmy zdarma se promítají třeba i na zámku Jánský vrch.

Za poklady Broumovska

Každé léto rozeznívá jinak převážně ztichlé prostory unikátní skupiny broumov­ských kostelů festival Za poklady Broumovska. Na některé koncerty se prodávají lístky, ale v programu najdete i řadu dalších, kde je vstupné dobrovolné a případný výtěžek putuje na podporu kostelů na Broumovsku.

Archeologické léto

Pokud chcete léto zasvětit objevování, můžete se do něj pustit s archeology. Mrkněte se na stránky Archeologického léta, vytipujte si hradiště, mohylu nebo zaniklou středověkou vesnici, kam se chcete podívat, rezervujte si místo a máte poutavý program zdarma zaručen.

ČEZfest

Třídenní rodinný festival ČEZfest, který putuje po Česku, spojuje koncerty, sport a kino. Letos navštíví Plzeň, Chomutov, Třebíč, Hradec Králové, Hodonín a České Budějovice a můžou si na něm zasoutěžit nejen amatérští florbalisté a basketbalisté, ale i začínající hudebníci.

Herní krajina Pecka

Zábavní park u Portášových bud v Krkonoších je pecka a to nejen svým názvem. Na dřevěných prolézačkách skvěle zakomponovaných do krajiny ve výšce 1062 m n. m. se vyřádí nejen děti, ale i dospělí. Do Herní krajiny Pecka se můžete dostat pěšky po Stezce horských nosičů nebo si koupit jízdenky na sedačkovou lanovku z Velké Úpy. Hru v Pecce zpestří dřevěná koule, kterou si tu můžete zakoupit, ale zábavu si užijete i bez ní.

Vojenské technické muzeum Lešany

V muzeu mezi obcemi Krhanice a Lešany u Týnce nad Sázavou parkuje 700 historických tanků, kanonů, motocyků, obrněných, nákladních a osobních vojenských vozidel, raketová  a další vojenská technika. Fanoušci vojenství si v tomto technickém muzeu v Lešanech přijdou na své. Muzeum je otevřeno pouze v letní sezóně od úterý do neděle.

Výstava stanů

Do stanu i do spacáku můžete po celé léto zaplout nejen někde v kempu, ale i na největší evropské výstavě stanů - v Praze Letňanech. Vstup zdarma. Ovšem ve chvíli, kdy tu uvidíte přehlídku 500 batohů, 350 karimatek, 350 spacáků, 185 stanů, bot a kempingového vybavení, nulové utracení peněz rozhodně negarantujeme.