Když se nepracuje, tak se cestuje. Lidé v Twistu rádi jezdí po světě a umí poradit, kam se vydat. Až pojedete do zahraničí vy, nezapomeňte si vzít svoji Twisto kartu. Do konce září jsou s tarifem Premium všechny zahraniční platby o 5 % levnější. A to se vyplatí!

David Broďák, produktový manažer

Když se řekne jihoamerické Peru, asi se vám s největší praděpodobností vybaví bájné město Inků Machu Picchu. Málokdo už ale ví, že se nedaleko od této turisticky profláklé atrakce může dotknout duhy.
Ve výšce 5 200 metrů se nachází vrchol Montaña de Siete Colores neboli the Rainbow Mountain, k níž se jde nádherným trekem s výhledy na šestitisícový vrcholek Ausangate pokrytý ledovcem. Nechoďte tam, kam všichni, běžte radši za duhou.

David v Peru

Katka Tejklová, specialistka zákaznické podpory

Jedním z mých cestovatelských snů byla Kodaň v Dánsku. Neměla jsem vůbec představu co od města čekat, a možná proto jsem byla tak překvapená a odjezd byl hodně těžký. Kodaň je město cyklistů, takže doporučuji půjčit si kolo, protože jedině tak poznáte všechny krásy města. Určitě navštivte oblast Christiania, což je vlastně město ve městě, kde vše žije svým vlastním, tak trochu divokým životem. Dále určitě palác Christiansborg Slot a městskou čtvrť Nyhavn, kde zase vše hraje barvami.

Katka v Kodani

Petr Sysel, šéf akvizice

Nejradši mám Českou republiku, kdybych měl ale doporučit místa v zahraničí, byla by to Makedonie a Pamir Highway v Tádžikistánu. Je to jedna z větví hedvábné stezky, která vede skrze Pamír. Jde o jednu z nejvýš položených silnic světa, projíždí se ve výšce 4655 m a nabízí neuvěřitelné výhledy s křišťálovými jezery, kaňony a obřími vrcholy. Dá se projet za tři až čtyři dny nebo klidně za 4 týdny se zastávkou třeba ve Wakhan Valley u hranic s Afgánistánem, kde to má trochu mrazivou atmosféru.
A pokud netoužíte jet tolik na východ, zastavte se ve vesničce Trpejca na jezeře Ohrid v Makedonii. Je to malinká vesnice na krásně čistém ledovcovém jezeru u hranice s Albánií. Jsou zde skvělé rybí restaurace, super víno a rakia. V této části je národní park Galičica s Prespanským jezerem, kde údajně žije obdoba Lochnesky. Doporučuju jet tam mimo hlavní sezónu, kdy nepotkáte téměř nikoho. Makedonie je neprávem opomíjená země, je krásná, levná a bezpečná. Dá se tam letět z Bratislavy nebo Vídně od 30 euro.

Lukáš na cestě po USA

Lukáš Hurych, šéf produktu

Loni jsem se vydal cestu po západu USA, projeli jsme Kalifornií, Arizonou, Utahem a dalšími státy. Popojeli jsem 300 km a ocitli jsme se úplně jinde - ze zajímavé pouště s Joshua Trees jste najednou třeba v národním parku Yellowstone. Moc se mi líbilo, že na relativně malé vzdálenosti objevíte zcela odlišná místa. Doporučit můžu taky šílené město Las Vegas. Bylo fakt boží strávit takhle 3 týdny a 7000 km na cestě.

Malajsie

David Dallos, šéf retence

Doporučuji ostrov Perhentian v Malajsii. Žádné silnice, pár obyvatel, dá se tam dostat jenom lodičkou. Zato je tam překrásná příroda a zátoky, ke kterým se dostanete půjčenou loďkou, pár restaurací a ubytování. Ideální je jet tam na začátku hlavní sezóny. Můžete tam šnorchlovat a potápět se mezi korály a rybičkami. Moc jsme si to tam užili.

Tak šťastnou cestu!