Stává se to bohužel čím dál častěji. Karta, kterou někdo zaplatí na neznámém e-shopu, se stane obětí podvodníků. Z účtu odejdou peníze, které jste nikam posílat nechtěli, a vy je pak těžko, pokud vůbec, dostáváte zpět. Bezpečí v internetovém světě nákupů zajistí jednorázová karta. Pomocník, kterého si sami během chvilky vytvoříte, a který po té, co poslouží, zase okamžitě zmizí.

Kdy se hodí?

Jednorázová karta od Twista se hodí, když vstupujete na neznámý e-shop. Ve chvíli, kdy nakupujete u obchodníka, se kterým dosud nemáte zkušenosti, je fajn, když vám tahle karta kryje záda. Vždy je ale samozřejmě dobré si daný e-shop nejprve trochu prověřit. Podívat se, jaké a jestli vůbec má obchodní podmínky, jestli uvádí kontakt, na který se můžete v případě potíží obrátit, případně i na recenze ostatních zákazníků. Když vám něco nehraje, můžete kouknout třeba i na stránky České obchodní inspekce, která vede seznam rizikových e-shopů.

Proč je jednorázová karta tak bezpečná?

Je to jednoduché. Životnost karty je velmi krátká. Trvá od chvíle, kdy si ji zákazník vyrobí, až do nákupu. Ihned po nákupu zmizí a s ní i možnost, že by ji mohl někdo zneužít. Pokud ji po vytvoření vůbec nepoužijete, zmizí za měsíc. Jednorázová karta navíc není napojená na váš bankovní účet, ale na účet, který má zákazník od Twista.

Jak ji získám?

Jednorázovou kartu mají automaticky k dispozici registrovaní Twisto zákazníci v tarifu Standard a Premium. Vyrobí si ji jednoduše ve svém účtu v appce nebo na webu. V záložce Karta kliknou na tlačítko + vpravo nahoře, vyberou si Jednorázovou kartu a zvolí Bezpečný nákup online. Poté nastaví, jakou částku chtějí s kartou utratit. Víc jim potom karta utratit nedovolí. Naopak pokud s ní lidé zaplatí při nákupu menší částku, odečte se jim z Twisto účtu samozřejmě jen tolik, kolik skutečně utratil. Všechny potřebné údaje ke kartě budou hned po vytvoření v sekci Karta.

Jak s ní platím?

Zaplatit s ní lze jakoukoli částku od 1 Kč až do výše měsíčního limitu, ze kterého se utracená částka odečte. Platí se s ní úplně stejně jako s jakoukoli jinou virtuální kartou, s jediným rozdílem, že si ji zákazník nemůže přidat do Google/Apple Pay a nakupovat s ní v kamenných obchodech. V těch může použít naši jednorázovou kartu na splátky, případně klasickou Twisto kartu. V kamenných obchodech není takové riziko jako při nákupu u neznámého obchodníka na internetu.