V Twistu toho víme o cestování hodně a rádi se o naše zkušenosti a tipy podělíme. Tentokrát to bude dobrodružné.

Dobrodružství zdarma

Víte, co je mikrodobrodružství? Pojem, který vymyslel Alastair Humphreys, britský dobrodruh, který projel svět na kole, vesloval přes Atlantik a byl společností National Geographic vyhlášen Dobrodruhem roku. Právě za mikrodobrodružství. O co jde? O dobrodružství, které vás nic nestojí. Vyjdete ze své komfortní zóny, ale nebudete muset chodit daleko. Třeba přespíte v městském vnitrobloku nebo na kopci za domem. V noci budete pozorovat měsíc, ráno se ošplouchnete v potoce. Je to zdarma a přesto si pořídíte nezapomenutelný zážitek.

Dobrodružství v divočině

Jestli jste dobrodružnější povahy, vydejte se na čundr, vandr, puťák, jak chcete. Na mapy.cz pod heslem “turistický přístřešek” najdete místa, kde se dá spočinout, někdy dokonce složit hlavu pod stříškou. Správa šumavského národního parku místa na přespání dala dohromady tady. Existuje něco romantičtějšího než probudit se v české divočině?

Lepší camping

Jestli jste fajnšmekři, podívejte se na web Amazing Places. Najdete tam luxusní kempování v korunách stromů nebo na vodě. A taky další úchvatná místa.

Dobrodružství za hranicemi

Víte, kdo jako nejmladší na světě přešel jezero Bajkal? Náš kolega Dan Born. Kromě toho, že pracuje v Twistu, je taky zcestovalým dobrodruhem (to se nevylučuje, naopak😉) a doporučuje navštívit Ukrajinu. “Je tam krásná příroda, milí lidé, levné jídlo i pivo,” říká Dan.
Jedno z největších dobrodružství zažil Dan v Africe, když tam vezl staré auto. I to je totiž levná varianta velkých zážitků. “Je to skvělý výlet, na jehož konci lze prodat auto za cenu, která pokryje náklady. Naší staré dodávce vdechli v Gambii druhý život, opravili tam věci, které by tady už nikdo neřešil,” říká Dan. O jeho cestě si můžete přečíst tady.

Dobrodružství o 5 % levnější

Možná se už trochu opakujeme, ale nemůžeme si pomoct. Chceme vám poradit nejsnazší cestu, jak na cestách ušetřit. S tarifem Twisto Premium máte všechny zahraniční platby až do konce září o 5 % levnější. A k tomu cestovní pojištění pro celou rodinu na všechna vaše dobrodružství.