K tomu, abyste zazářili pokaždé, když vplujete do podzimních ulic, vůbec nemusíte mít narvané skříně. Stačí mít v zásobě pár základních věcí, které půjdou šikovně kombinovat a ke kterým pak můžete pořídit i něco hodně divokého. Pojďte se podívat, co patří mezi ty nejdůležitější basic kousky. S našimi partnerskými e-shopy je díky Twisto Pay můžete pořádně prozkoumat, vyzkoušet a teprve až si budete jistí, že vám sedí ke všemu ostatnímu, tak zaplatit.

Kvalitní kabát

Nestárnoucím hitem každého podzimu je trenčkot. A přitom příliš nezáleží na tom, kterou barvu zvolíte. Na Zootu si můžete vybrat od béžové přes khaki až po červenou, všechno je to klasika, která se jen tak neokouká, a kterou na jaře můžete znovu vytáhnout.

Až podzimní paprsky ztratí svoji sílu, mějte v šatníku připravený i kvalitní hřejivý kabát, který by vám měl perfektně padnout. Na vyzkoušení si ho můžete poslat domů třeba z AboutYou, s Twistem ho máte dost času osahat. Čím víc vlny obsahuje, tím spíš vás zahřeje i v nadcházející zimě. Pokud si vyberete kabát s menším procentem vlny, soustřeďte se na tuhle příměs u dalšího basic kousku - u svetru.

Hřejivý svetr

Může to být kardigan, rolák, svetr do véčka i s kulatým výstřihem. Basic kousek může mít řadu podob, soustředit byste se měli hlavně na barvu - ideálně jednu - a složení. V Reserved mají svetry s vysokým podílem vlny pěkně označené, takže nemusíte nic dlouze studovat. Nepouštějte se do žádných výstřelků ve vzorech. Pokud po nich toužíte, zvolte pruhy.

Na Sinsay zase můžete zamířit přímo do kategorie basic oblečení. Takže pokud váháte, co patří do základu šatníku třeba právě u svetrů nebo mikin, tady vás pěkně navedou.

Bílé tričko nebo košile

Tohle patří do šatníku v každém roční období, podzim nevyjímaje. U bílé košile zvolte klasický tvar, ale nemusíte se bát ani těch se zajímavými rukávy, které najdete v Answear. Bílé tričko zase vybírejte opravdu bílé, žádné obrázky přes prsa. A opět platí: čím kvalitnější materiál vyberete, tím delší dobu vám vydrží, tím lépe se v něm budete cítit. V Under Armour zaručeně narazíte na takové, které perfektně odvádí pot.

Padnoucí džíny

Možná na ně natrefíte hned při prvním obléknutí, spíš ale počítejte s tím, že to bude chtít hodně zkoušení, než si do své skříně zařadíte opravdu dobře padnoucí džíny. Nezapomeňte proto, že s Twisto Pay si můžete objednat víc velikostí najednou a nebudete ukrajovat ze svého rozpočtu 😉.

V e-shopu Freshlabel si svou budoucí džínovou lásku můžete vybrat i podle toho, jak je šetrná k planetě. Nastavíte si ve filtru “recyklované”, “udržitelné” nebo “veganské”, a pak už se stačí jen zamilovat.

Kontíčkové polobotky

Tzv. Chelsea boots, tedy kotníčkové boty s pružnou gumou na boku, využijete na tisíc způsobů. Můžete je obout k džínům, ale i k šatům. V CCC navíc začal mezisezónní výprodej, takže je seženete se slevou.

Až budete mít po kupě všechny basic kousky, pak si můžete směle sem tam dopřát módní výstřelek. S klasikou totiž pasuje dohromady téměř cokoliv.