Máme za sebou hodně mimořádný rok (a před sebou (minimálně) ještě pár mimořádných měsíců). Proto je každá příležitost k oslavě vítanou událostí. Takže, letos je opravdu jedno, jestli svátek svatého Valentýna každý rok netrpělivě vyhlížíš, nebo patříš mezi skupinu lidí, jenž ho jen trpně přechází a považuje za komerční výmysl, v roce 2021 bychom ho slavit měli všichni. Covid-19 nás totiž naučil jednu důležitou věc: pečovat o svoje blízké i o sebe. Máme pár tipů, jak na to, aniž by to zruinovalo tvoji peněženku. A pozor, máme tipy pro páry i nezadané.

Udělej něco jinak!

Letos vychází svatý Valentýn na neděli. Takže si ho můžeš zcela svobodně, nezávisle na pracovních povinnostech užít už od rána. Doporučujeme vstávat docela jinak než obyčejně = později, nebo naopak brzy a dát si třeba jógový pozdrav slunce (mimochodem zkusili jste někdy doma společné cvičení?). Snídej v posteli, či si ji dokonce objednej z donáškové služby (objednat oběd umí kdekdo, ale rovnou snídani? To je výzva!) a už od rána dělej, co máš nejradši. V době covidové je v mimořádných dnech důležité hlavně nabourat žitou rutinu.

Udělej něco výjimečného!

Unikátní zážitek si můžeš připravit i ze zdánlivě obyčejných věcí. Pandemie nás už docela vycvičila v improvizaci a ty teď můžeš nabyté zkušenosti náležitě využít:

Jsou zavřené sauny a spa? Udělej(te) si wellness doma.

Nemůže se do kina a divadel? Podívej(te) se na nějaký dobrý film či představení na televizi nebo monitoru.

Dlouho jsi neviděl/a rodiče, prarodiče, kamarády z dětství? Projdi si staré fotky, udělej fotoalbum, začti se do svého dětského deníku nebo ho společně projděte s partnerem/kou.

Jsou zavřené restaurace a hospody? Udělej si online party s kamarády, připrav(te) si něco výjimečného doma nebo vař(te) podle nějakého online kurzu (je jich fakt hodně).

Už tě nebaví všechna ta online setkání a porady? Zbav(te) se aspoň na jeden den veškeré elektroniky a udělej(te) si třeba černou hodinku. Naši předci si jich během zimy užívali vrchovatě. Tak se inspiruj ověřenými zvyky.

Prozkoumej(te) se!

Výjimečné časy nás možná všechny trochu přinutily přehodnotit nejrůznější zákoutí našich životů. Na Valentýna je možná dobrá příležitost poznat lépe svůj vztah nebo sám/sama sebe. Pro páry doporučujeme bestseller Pět jazyků lásky od Garyho Chapmana. Zjistíte tak, zda mluvíte stejnou řečí. A jestli jsi singl, zkus si udělat test 16 osobností. Uvidíš, co ti jde a jak tyhle schopnosti můžeš používat.

A jestli si letošního Valentýna přece jen nestihneš pořádně užít, 1. květen, svátek zamilovaných, není zas tak daleko.