Vytvořili jsme pro vás novou službu. Jmenuje se Twisto Splátky. Díky ní si můžete rozložit platby nad 3 000 korun až do 12 měsíců. A protože jsme Twisto, zvládnete to na pár kliknutí v mobilní appce nebo u počítače. Jak jinak.

Jednoduchý proces

Rychlejší to snad být nemůže. Přímo v mobilu v Twisto appce si můžete rozložit platbu nad 3000 korun do 3 až 12 měsíců. Zvládnete to úplně sami, na pár kliknutí. Když jsme to v kanclu stopovali, vyšlo to právě na 15 vteřin. Samozřejmě si můžete platbu rozložit i u počítače v Twisto účtu. „Dáváme všem možnost nastavit si výši měsíční splátky nejjednodušším možným způsobem. Stačí mít Twisto účet, mobilní aplikaci, vybrat platbu, nastavit si měsíční splátku, potvrdit a je to. Víme, že po podobném produktu touží všechny instituce v regionu – a my jej nyní máme!“ říká Michal Šmída, zakladatel a CEO Twista.

Jak na to?

U každé platby nad 3000 korun najdete v detailu platby tlačítko “Rozložit do splátek”. Po jeho rozkliknutí okamžitě uvidíte, na kolik splátek si lze platbu rozložit. Vybíráte ze 3 až 12 měsíců. Kurzorem si nastavíte dobu splácení. Přitom hned uvidíte, kolik za rozložení platby zaplatíte.

Co za to?

Nejméně zaplatíte u vyšších částek rozložených do víc měsíců. Výsledný poplatek uvidíte v appce, což vám pomůže nastavit si optimální dobu splácení. Rovnou uvidíte i RPSN (= roční procentní sazbu nákladů), což je údaj, díky kterému lze poplatky za rozložení porovnávat s ostatními službami na trhu. Hodí se zmínit, že v případě rozložení na méně než 12 měsíců nemusí být obrázek, který RPSN poskytuje, úplně kompletní. Například při 3měsíčním splácení 5000 korun je RPSN 59 %, což na první pohled vypadá jako obrovské číslo. Ve skutečnosti ale zaplatíte mnohem méně, protože RPSN představuje ukazatel platný na celý rok. Když se ale rozhodnete zvolit rozložení do 3 měsíců, budou úroky menší. 3 měsíce jsou jenom částí roku, takže i úroky budou částečné. Příklad? Rozložení 5000 korun na 3 měsíce vás přijde na 395,56 Kč, což je navýšení o necelých 8 %.

A na co?

Myslíme si, se možnost rozdělit si jednu platbu na víc dílů a platit postupně se prostě hodí. Třeba když jste ten typ, který nerad hradí velké částky najednou nebo když přijdou nečekané výdaje. Výhodou je, že si platbu můžete rozdělit až 45 dnů po její úhradě, takže když najednou potřebujete víc peněz, prostě si rozložením předchozí platby uvolníte ruce. A navíc, v kanclu jsme Twisto Splátky překřtili na “nejintimnější”. K jejich sjednání nepotřebujete asistenci ani tuny dokumentů. Pro stydlivé typy ideální varianta.