Potvrdily to už desítky studií, ale ověřit si to může na vlastní kůži každý, kdo vejde třeba do drogerie. Být ženou stojí víc, než být mužem. A vůbec to neznamená, že si žena kupuje víc věcí. Nepochopitelná disbalance existuje v mnoha sektorech - od oblečení až po výši mzdy.

Připlatí si i holčičky

Newyorský institut pro spotřebitelské záležitosti zpracoval před devíti lety studii, ve které porovnával cenu hraček, šperků, oblečení pro děti i pro dospělé, věcí denní potřeby, ale i předmětů pro seniory. Vždy s ohledem na to, jestli jsou určené pro ženu (dívku) nebo pro muže (chlapce). Výsledek? Výrobky pro ženy stály v průměru o 7 % víc. A to přesto, že byly téměř identické s těmi pro muže. Cenové rozdíly byly i v koloběžkách, v helmách pro děti, v deodorantech i v šamponech.

Největší rozdíl, a to zhruba 13 %, se odehrává v drogeriích, ale i tam může být u některých položek ještě mnohem vyšší. Například analýza z roku 2020 v obchodech na britské hlavní třídě zaznamenala, že dámské holicí strojky stály o 49 % víc než jejich mužské ekvivalenty. A rozdíl v hydratačních krémech byl 34 %.

Tamponová daň

V drogeriích nechají ženy víc peněz také kvůli tomu, že menstruují. Za rok je tento projev ženství vyjde zhruba na 2 000 Kč. A přestože od roku 2007 umožňuje evropské právo snížit “tamponovou daň”, polovina zemí v Evropské unii prodává menstruační potřeby se stejně vysokou daní jako u tabáku nebo alkoholu. Třeba v Maďarsku ženy kupují hygienické výrobky vůbec s nejvyšší daní - 27 %, zatímco v Irsku jsou ty samé produkty bez daně.

Ženské nebo mužské vlasy

Jste žena s krátkými vlasy? Pak se vám ekonomicky vyplatí předstírat při vstupu do kadeřnictví, že jste muž. Za ten samý účes by totiž pánský zákazník se stejným typem vlasů zaplatil klidně i o 500 Kč méně. A to jde jen o prosté ostříhání bez barvení. Stříhat ženy a muže za dvojí cenu je nepochopitelné, ale naprosto běžné.

Berete dost?

Ženy berou méně než muži nejspíš od chvíle, co za svoji práci začaly dostávat zaplaceno. A vůbec nezáleží na tom, že pracují na té samé pozici a mají stejné nebo lepší výsledky. Na začátku 70. let dosahoval gender pay gap (GPG - rozdíl v odměňování mužů a žen) v Československu 36 %. V konkrétním příkladu to znamená, že když muž dostával za svoji práci 6 000 Kčs, žena, která se dřela úplně stejně jen 3 840 Kčs.

Postupem času se - mj. díky rostoucí vzdělanosti žen - GPG snížil. V 80. letech byl 29 % a mírný pokles pokračoval. V současnosti má Česká republika osmý nejvyšší rozdíl mezi platy mužů a žen v Evropské unii - 16, 4 %. Zatímco unijní průměr je 13 %. Nejhůře jsou na tom ženy ve věku 40 - 44 let a ty, které pracují ve finančnictví - tady je rozdíl dokonce 39 %.

Tomu, aby se to změnilo, se věnuje řada organizací. Na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí si například můžete vypočítat, jestli jako žena berete dost nebo jestli vás kvůli pohlaví váš zaměstnavatel šidí. Přibližnou cifru, která by vám měla přistát na účtu, vám na stránkách vypočte kalkulačka po zadání pár údajů, jako je vaše profese, věk i velikost firmy.

Daň za život

Ještě existuje jeden důvod, proč ženy platí za život víc než muži. Protože žijí déle. V ČR se ženy dožívají v průměru 81 let, muži 75 let. Kvůli téhle životní dani se ale ženy určitě bouřit nebudou.