V polovině srpna 2022 jsme v Twistu zavedli Maximální měsíční splátku. Je to opatření, které by mělo naše zákazníky ochránit před zhoršující se situací na finančním trhu. Pokusili jsme se odpovědět na nejčastější otázky, které nám v souvislosti s touto novinkou pokládáte.

Co je Maximální měsíční splátka?

Maximální měsíční splátka představuje součet všech splátek, které můžou mít zákazníci v daném měsíci aktivní. Pokud je tedy vaše Maximální měsíční splátka například 3 000 Kč, celková suma všech vašich splátek se musí vejít do této výše, můžete mít například šest splátek v hodnotě 500 Kč. Do této částky se započítávají všechny splátky provedené přes Twisto Splátky nebo zaplacené a následně rozložené prostřednictvím Jednorázové virtuální karty do splátek. Odložení splatnosti vyúčtování v Maximální měsíční splátce započítáno není.

K čemu Maximální měsíční splátka slouží?

Reagujeme tak na současnou situaci na finančním trhu. Přejeme si především spokojené zákazníky, kteří mají svoje finance (i díky Twistu) pod kontrolou. Maximální měsíční splátka nabízí jednoduchý přehled, jaké množství peněz můžete měsíčně splácet. I díky tomuto údaji si tak svoje výdaje můžete jednodušeji naplánovat.

Kde najdu výši své Maximální měsíční splátky?

V Twisto appce ji najdete v sekci Více a v položce Moje limity. V Twisto účtu na webu ji najdete v pravém horním rohu pod svým jménem v nabídce Moje limity.

Jak byla Maximální měsíční splátka vypočítána?

Byla vypočítána na základě disponibilních zůstatků, což představuje poměr příjmů a výdajů, které nám zákazník poskytl při registraci Twisto účtu.

Moje aktivní splátky jsou vyšší než Maximální měsíční splátka. Co teď?

Všechno je v pořádku, nemusíte se ničeho obávat. Vaše aktivní splátky doběhnou podle předem schváleného splátkového kalendáře. Pak se bude užívání Twisto splátkových produktů řídit výší Maximální měsíční splátky.

Moje Maximální měsíční splátka je vyšší než můj Splátkový limit. Proč?

Maximální měsíční splátka v tomto případě představuje sumu, kterou by vaše aktuální měsíční splátky MOHLY mít. Pokud je váš Splátkový limit nižší, rozhoduje o použití splátkových produktů Twista jeho výše.