Svátek plný duchů, chodících koster a čarodějnic si Češi tak oblíbili, že nějakou akci, na které se můžete bezpečně bát, pořádá na konci října snad každý, kdo umí vydlabat dýni. Vybrali jsme pro vás pět míst, kde to pojali opravdu ve velkém. Zaručujeme, že to bude děsivé!

Halloween v Praze

Jestli vás na Halloweenu fascinují především dýně, musíte vyrazit do pražské botanické zahrady. Od půlky října až do začátku listopadu tu vystavují osvětlené dýně všech velikostí a barev. Výstava je inspirovaná mexickými oslavami Día de los Muertos, který uctívá památku zesnulých a zároveň oslavuje život. Výstavu doplňují kreativní víkendy, kdy se tu děti i dospělí můžou pustit do dýňového tvoření, a vše vyvrcholí 31. října lampionovým průvodem celou zahradou.

Halloween v Krkonoších

Speciální strašidelnou akci plnou pavučin, dýní a luceren připravili na celý prodloužený víkend na krkonošské Stezce korunami stromů. Děti (ale i dospělí) si můžu vyzkoušet svoji odvahu, vyrobit si strašidelný suvenýr a vyfotit se ve fotokoutku se strašidelnou rekvizitou. Děti v halloweenském kostýmu mají vstup zdarma a ještě k tomu dostanou na památku placku.

Halloween na Lipně

Začne to vyzvednutím kartičky a mapy, skončí odměnou a dobrým pocitem, že malý účastník halloweenského pochodu překonal všechny strašidelné překážky. To je program, který má připravený druhá česká Stezka korunami stromů na Lipně. Halloweenská výprava s lišákem Foxem startuje v sobotu 26. Října ve 13:00 na náměstíčku před hotelem Element.

Halloween ve Zlíně

Jubilejní desátý ročník halloweenské oslavy pořádá o prodlouženém víkendu zlínská Zoo. Loni byla největším hitem speciální strašidelná prohlídka zámku Lešná s upírem, bílou paní a čarodějnicí, letos budou strašidelné prohlídky také, ale k tomu i spousta dalšího programu - dlabání dýní, škola čar a kouzel nebo večerní stezka pro odvážné.

Halloween v Brně

Tahle halloweenská party je pouze pro dospělé. Zažít ji můžete v brněnském zábavním vědeckém parku Vida!. S originálními míchanými nápoji v ruce tu budete plánovat budoucnost, dozvíte se víc o umělé inteligenci a okusíte hmyzí pochoutky. Strašidelné kostýmy samozřejmě víc než vítány 👻.